5 Boeken voor op je Verlanglijst

Met de feestdagen op komst is iedereen weer druk op zoek naar cadeau inspiratie voor in de schoen, in de zak of onder de boom. Ik krijg dan ook regelmatig e-mails en berichten met de vraag wat nou een geschikt BBQ boek is om cadeau te geven aan een BBQ liefhebber. Daarom leek het me wel leuk om dit jaar 5 BBQ boeken te delen waarvan ik denk dat een BBQ liefhebber ze wel zou willen krijgen. Hieronder daarom een aantal boeken die de afgelopen jaren op mijn boekenplank terecht kwamen en die ook niet zouden misstaan op de plank van andere BBQ liefhebbers.

BBQ Boeken voor op je verlanglijstje

Pitmaster X - BBQ Magic

Dit BBQ Boek van Roel Westra, wellicht beter bekend onder de naam Pitmaster X, staat boordevol verrassende BBQ recepten. Van voorafjes en snacks, tot hoofdgerechten en bijgerechten en zelfs desserts van de BBQ, alles komt voorbij. Net als alle BBQ technieken. Een groot deel van de recepten zijn zeer toegankelijk en te bereiden zonder een hele kast vol BBQ accessoires en jarenlange BBQ ervaring. Dit boek is wat mij betreft dus zeker een aanrader!

Je kunt dit boek hier bestellen.

Het BBQ Street Basisboek

Dit BBQ boek is voortgevloeid uit de BBQSTREET serie op 24Kitchen, waarin Ralph de Kok, Peter De Clercq, Jord Althuizen en Harm Jan Bloem een grote diversiteit aan BBQ recepten lieten zien. Dit boek is iets meer gericht op de BBQ liefhebber die de wereld van het BBQ’en en alle verschillende mogelijkheden aan het ontdekken is. Het boek staat dan ook vol basis uitleg, tips & tricks, naast een mooie collectie recepten. Het perfecte cadeau voor degene die de BBQ wereld net heeft ontdekt dus!

Je kunt dit boek hier bestellen.

Vanya van der Leeden - Indostok

Zoals de naam van dit boek wellicht al dit vermoeden richt dit boek van Vanja van der Leeden zich op de grote diversiteit aan Indonesische saté recepten. En dan niet de saté zoals half Nederland ze op de BBQ gooit in de zomer, maar authentieke recepturen met verschillende soorten vlees, marinades en bereidingen. Denk daar passende bijgerechten, salsa’s en sauzen bij en je hebt een mooi BBQ boek voor de liefhebber van de Indonesische keuken.

Je kunt dit boek hier bestellen.

Smokey Goodness - Lowlands BBQ

De Smokey Goodness boeken van Jord Althuizen zijn inmiddels een begrip onder BBQ liefhebbend Nederland en velen BBQ liefhebbers hebben de collectie van Smokey Goodness boeken dan ook compleet op de plank staan. Waar Jord normaal de wereld over reist voor zijn inspiratie haalde hij voor Smokey Goodness Lowlands BBQ de inspiratie uit Nederland en België. Verwacht in dit BBQ boek dan ook diverse bekende Nederlandse en Belgische gerechten, vertaald naar de BBQ!

Je kunt dit boek hier bestellen.

DJ BBQ - The Burger Book

Tot slot één van mijn favoriete boeken als hamburger verslaafde. Dit Engelstalige boek van DJ BBQ staat boordevol met heerlijke hamburger recepten. Idealiter van de BBQ, maar stiekem ook heerlijk vanuit een grillpan. Denk daarbij aan klassiekers met rundvlees, varkensvlees en kip, maar ook zeker vegetarische varianten en hamburger recepten die ver van de gebaande paden gaan. Dit boek is dan ook een aanrader voor de hamburger liefhebbers onder ons.

Je kunt dit boek hier bestellen.

Meer inspiratie?

Toch op zoek naar een ander boek om cadeau te vragen of geven? Bekijk dan mijn online boekenplank, waar het grootste deel van mijn collectie BBQ boekenplank op terug te vinden is. Wellicht vind je daar een mooie tussen. En check dan ook gelijk dit blog met de 5 onmisbare BBQ accessoires en dit blog met 7 leuke BBQ accessoires. Wellicht dat je daar ook nog leuke cadeau inspiratie op doet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *