10x vegetarische bbq recepten uitgelicht

15 x Vegetarische BBQ Recepten

Hoewel veel mensen bij het woord BBQ toch gelijk aan vlees denken, is het natuurlijk heel goed mogelijk om vegetarisch te BBQ’en. En nee, daarvoor hoef je echt niet naar de vegetarische hamburgers en worsten te grijpen. Hoewel ik de getallen niet ken, heb ik het gevoel dat de groep vegetariërs groeiende is. Er is dus best een kans dat je wel eens vegetarische gasten over de vloer krijgt. In dit blog geef ik je daarom 15 keer recept inspiratie voor een vega BBQ, zodat jij gewoon de BBQ aan kunt steken als je vegetariërs te gast krijgt! Wist je trouwens dat je op mijn recepten pagina kunt filteren op Vegetarische BBQ? Op die manier vind je tientallen vegetarische BBQ recepten.

15 x inspiratie voor een vegetarische BBQ
15 x inspiratie voor een vegetarische BBQ

Voordat we beginnen met recept inspiratie wil ik je alvast de tip geven dat je te allen tijde kunt kiezen voor het grillen van groenten. Op dat vlak is er namelijk al van alles mogelijk. In de foto hierboven zie je bijvoorbeeld, rode puntpaprika’s, gele paprika, maiskolven, groene aspergetips en portobello’s. Allemaal eenvoudige groenten die je allemaal kunt grillen op een temperatuur ergens tussen de 180 en 200 graden. Maak er een mooie olie op basis van olijfolie, knoflook en peterselie bij en bestrijk de groenten hier af en toe mee en ik weet zeker dat je vegetarische gasten blij met je zullen zijn! Maar goed, laten we starten met 15 heerlijke vegetarische BBQ recepten van mijn blog!

Portobello’s Caprese

Als het om vegetarische BBQ gerechten gaat zijn deze gevulde porotbello’s caprese één van de populairste op mijn blog. En terecht, want dit gerecht ziet er prachtig uit en smaakt minstens zo lekker. Aanrader dus!

Ook de portobello's met spinazie en geitenkaas zijn trouwens een aanrader als vegetarisch gerecht!

Portobello's Caprese
Geroosterde Bloemkool

Geroosterde Bloemkool

Een hele bloemkool van de BBQ. Het klinkt misschien een beetje gek, maar in combinatie met de marinade is deze geroosterde bloemkool echt een topper.  Het is dan ook één van de populairste groente gerechten op BBQ Junkie. Aan tafel kun je er mooie plakken van snijden en deze serveren aan je gasten. En zeg nou zelf, dat kleurtje nodigt wel uit om dit recept eens te proberen?

Kaasfondue van de BBQ

Wellicht meer geschikt als voorgerecht, maar deze kaasfondue van de BBQ is zó lekker! En simpel ook, want de voorbereiding is zo gedaan en de bereiding op de BBQ kost ook niet veel tijd. Dippen maar!

Wil je dit recept als hoofdgerecht serveren? Dan kun je er voor kiezen om op zoek te gaan naar een grotere kaas of iedereen krijgt zijn eigen kaasje!

Kaasfondue van de BBQ
Geroosterde Pompoen

Geroosterde Pompoen

Pompoen is een echte herfstgroente, die vaak wordt gebruikt om soep van te maken. Je kunt er echter veel meer mee. De pompoen in parten snijden en op de BBQ bereiden bijvoorbeeld. Wat olie, lekkere kruiden en je hebt een heerlijk gerecht!

Pas tijdens het snijden van de pompoen wel op je vingers. Ik heb al meermaals ruzie gehad met deze groente...

Gegrilde Knolselderij

Geen recept dat je het hele jaar zal maken, maar als de knolselderij weer eens in de winkel ligt is moet je deze echt eens proberen! Tot een paar jaar terug wist ik niet zo goed wat ik met de knolselderij aan moest, tot ik op een beurs kennis maakte met de gegrilde variant. Die kwam van de plancha, maar ook op het BBQ rooster gaat dit meer dan goed! Klein beetje olie, wat peper en zout en grillen maar! Zó lekker!

Gegrilde Knolselderij
Gevulde Bolcourgettes

Gevulde Bolcourgettes

Ook dit recept is één van de populairdere vegetarische recepten op mijn blog. Het kan wellicht wat lastig zijn om bolcourgettes te vinden, want niet iedere supermarkt verkoopt ze. Maar als je ze in de supermarkt of bij de groenteboer ziet liggen ga dan eens voor dit gerecht.

De bolcourgettes worden gevuld met paprika, tomaat en kaas, waarna ze op de BBQ mogen garen. Heerlijk!

Gerookte Brie met Walnoten

Dit recept is er eentje voor de echte kaasliefhebber! Haal een mooie ronde brie in huis, zorg dat je een rookplankje hebt en ga voor deze gerookte brie. Topping van walnoten er op en je hebt een prachtig kaasje van de BBQ.

Het blijft trouwens mooi om te zien hoe de kaas er zo heerlijk uit loopt bij het aansnijden! En lekker dat het is!

Gerookte Brie
Gegrilde Mais en Avocado Salade

Gegrilde Mais & Avocado Salade

Deze salade is wellicht meer een bijgerecht, maar daardoor niet minder lekker. Daarbij, op een warme dag, als je geen zin hebt om uitgebreid te koken of in een bord met warm eten is deze salade een aanrader. Deze salade is namelijk heerlijk zomers en zal zeker vaker op je to-do lijst belanden. Beloofd.

Ratatouille Taart

Ben je op zoek naar een vegetarisch BBQ recept om echt indruk te maken? Ga dan voor deze ratatouille taart. Want zeg nou zelf, dit is toch een plaatje? Het is eigenlijk een soort hartige taart, die wordt gebakken in een skillet. Op de BBQ natuurlijk.

Dit gerecht moet het overigens niet alleen van zijn looks hebben, want de smaak is ook top!

Ratatouille Taart
Tian Provencal

Tian Provencal

Ik maak dit gerecht regelmatig als bijgerecht en het is altijd een succes. Een tian is een traditioneel ovengerecht bestaande uit laagjes groenten. Ik toverde het om in een BBQ variant, maar wel met de klassieke smaken. Haal de skillet dus maar uit de kast en maak dit heerlijke groente gerecht met courgette, ui, winterpeen en tomaat. Succes gegarandeerd!

Halloumi Burgers

Ja! Burgers! Nu gaan we echt de BBQ kant op! Want een burger van de BBQ is toch wel ultiem genieten. Zoals beloofd hoef je echter niet naar de vegetarische burgers uit de supermarkt te grijpen. Want burgers serveren, maar dan vegetarisch doe je met dit recept voor halloumi burgers. Zelfs niet vegetariërs worden gelukkig van deze burger! En ik kan het weten, want ik heb er van gesmuld!

Halloumi Burgers
Ratatouille van de BBQ

Ratatouille van de BBQ

Een klassiek groentegerecht, maar dan in de skillet op de BBQ. Kwam eerder in dit lijstje de prachtige ratatouille taart langs, gaan we nu voor de original. Dit gerecht is het waard om als vegetarisch hoofdgerecht te serveren, maar ook als bijgerecht doe deze ratatouille van de BBQ zijn werk meer dan prima.

Gegrilde Watermeloen met Feta

Vlees op de BBQ vinden we normaal. Groenten op de BBQ doen we ook wel eens. maar fruit? Wat? Ja het kan echt! Deze gegrilde watermeloen met feta is wellicht een combinatie waarvan je zegt ‘ik sla even over’, maar geef het een kans. Gegrilde watermeloen is namelijk écht lekker en combineert erg goed met de feta.

Gegrilde Watermeloen met Feta
Groente Strudel

Groente Strudel

Wil je indruk maken met een vegetarisch gerecht van de BBQ? Maak dan deze groente strudel eens! Het is misschien iets meer werk, maar het is de moeite waard. Als je dit gerecht namelijk pas aan tafel aansnijdt, zal men zich afvragen of je voor een Beef Wellington ben gegaan. Tot ze de lading groenten aan de binnenkant zien! In combinatie met het bladerdeeg is dit gerecht ook zeer geschikt als hoofdgerecht.

Beet Wellington

Hierboven hadden we het al even over de Beef Wellington die een groente strudel bleek te zijn. Dit is met recht een variant op het zo populaire vleesgerecht dat veel op met kerst op tafel staat. Deze Biet Wellington kun je echter prima het hele jaar door eten. In dit gerecht wordt het vlees dus vervangen door rode bieten en dat levert een bijzonder fraai BBQ gerecht op.

Beet Wellington

Nog niet genoeg inspiratie?

Zo, dat waren 15 vegetarische BBQ gerechten die het proberen meer dan waard zijn. En, zoals je ziet, is er dus genoeg mogelijk zonder naar de voor de hand liggende vega BBQ producten te grijpen. Ga jij één van deze recepten proberen? Laat het me weten onder dit blog!

Op zoek naar nog meer vega BBQ inspiratie? Maak dan gebruik van het filter ‘Vegetarische BBQ’ op mijn BBQ recepten pagina. Of klik hier om direct alle vegetarische BBQ recepten te zien!

5 reacties

  1. Ik denk dat we er een boek van moeten maken.
    Nu weken vegetarisch BBQ gedaan en daar krijg ik zeer positieve reacties op, zelf van verstokte vleeseters. Was geen doel op zich, maar wel leuk om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *