Kip Grillworst met Kaas 2.0

Alweer heel wat jaren terug schreef ik een recept om zelf kip grillworst met kaas te maken. Een leuk recept dat nog altijd veel bezocht wordt. Het stond echter toch al een hele tijd op mijn to do lijst om een 2.0 versie te maken, met de juiste tools en wat andere ingrediënten voor een nóg beter en langer houdbaar resultaat. Dat langer houdbaar was hier trouwens niet echt nodig, want deze grillworst ging er zo doorheen tijdens een familieweekend! Anyway, ik bestelde bij Van Beekum hun grillworst pakket, kocht […]

Griekse Lamszadelkoteletten

Lamskoteletten van de BBQ is voor mij echt zo’n voorjaarsgerecht. Ik bereid ze niet vaak, maar als ik ze dan eet neem ik mezelf voor om ze vaker op de BBQ te leggen. Wat er dan vervolgens weer niet van komt door alle andere BBQ plannen. Maar nu had ik eindelijk weer eens lamskoteletten van de zadel had liggen, dus maakte ik een lekkere Griekse marinade waarin de koteletten een uurtje mochten zwemmen. Daarna kort en heet grillen en je hebt heerlijke Griekse lamszadelkoteletten.  

Gegrilde Maïs & Courgette Salade

Ik weet het, BBQ’en gaat vooral om een mooi stuk vlees of vis tot perfectie garen en de rest is bijzaak. Maar die rest is dus geen bijzaak. Als ik een mooi hoofdgerecht van de BBQ tover, wil ik daar ook een mooi bijgerecht bij. Het liefst ook nog eens van de BBQ. Als het wat lekkerder weer wordt kan ik een salade wel waarderen. En zo’n salade geef je heel eenvoudig een BBQ touch door er wat gegrilde groenten, courgette en maïs in dit geval, aan toe te voegen! […]

Jerk Chicken van het Spit

Het werd wel weer eens tijd voor een lekker kippetje van het spit. En als je dan een BBQ blog hebt kun je natuurlijk niet weer een oud recept er bij pakken. Nee, dan moet er weer een nieuwe variant komen. Ik moet jullie tenslotte ook iets aan keuze te bieden hebben! En dus ging ik op zoek naar een leuk idee voor aan het spit. Daarbij kwam ik uit bij de Jamaicaanse keuken, in de vorm van Jerk Chicken. Even bij mijn vaste leverancier voor kruiden gekeken tussen de […]

Aziatische Longhaas

Hoewel je zou kunnen stellen dat een goede steak niet meer nodig heeft dan wat zout en peper is het natuurlijk ook gewoon lekker om wel met wat meer smaken te spelen. De laatste tijd stond er hier regelmatig longhaas op het menu en dus wilde ik wel eens variëren. Ik ging dit keer daarom voor een Aziatisch gemarineerde variant, want de Aziatische keuken is gewoon erg lekker én de smaken lenen zich ook erg goed voor steaks. Het resultaat van deze Aziatische Longhaas mocht er dan ook zijn en […]

Longhaas Saté

Bij het maken van saté gaan we al snel voor kippendijen of kipfilet (niet doen), maar je kunt ook allerlei andere vlees- en vissoorten gebruiken om saté te bereiden. Zo maakte ik bijvoorbeeld al eens saté van kabeljauw en van kipgehakt. Dit keer ging ik echter voor een saté van rundvlees en wel in de vorm van longhaas. Een saté die dus niet heel lang hoeft te garen en prima rosé geserveerd kan worden, maar die ook heerlijk mals en smaakvol is. Zeker een aanrader om deze saté van longhaas […]

Caveman Style Longhaas

Het werd wel weer eens tijd om het rooster van de BBQ aan de kant te zetten en een mooi stukje vlees Caveman Style te grillen. Eerder deelde ik al eens het recept voor Caveman Style Tomahawk Steak, maar een andere mooie steak die zich erg goed leent voor de caveman style bereiding is de longhaas. Een mooi stuk werkvlees met een wat grovere textuur. Sowieso al lekker van de BBQ, maar gecombineerd met de korst van de bereiding in de kolen een top combinatie. Zeker eens proberen dus!

Pineapple Shrimp Taco’s

Taco’s lenen zich zeer goed om de BBQ voor aan te steken en dat deed ik dus ook maar weer een keer. Ditmaal voor een snelle maaltijd, want garnalen hebben niet zo lang nodig. De maiskolven en ananas in dit recept liggen nog het langst op de BBQ. En ja, ik weet het, volgens velen hoor je ananas niet warm te eten. Maar dat blijkt dus helemaal niet waar te zijn. Probeer deze taco’s met ananas en garnalen maar eens en je bent het met me eens!  

Grilled Chicken Quesadillas

Een quesadilla kan altijd. Als lunch, als voorgerecht om te delen en als je ze een beetje goed vult kunnen ze zelfs als hoofdgerecht. Al eerder bereidde ik eens quesadillas in een klemrooster, maar dit keer ging ik voor een variant op de bakplaat. Eerst de kip even grillen, dan de groenten op de bakplaat om tenslotte ook de quesadillas op de bakplaat te bakken. Met een heerlijk resulaat!  

Cuban Sandwiches

Met een hele lading hamburger recepten en diverse lunchwaardige recepten op mijn site is het inmiddels al weer aardig duidelijk dat BBQ’en echt niet alleen maar voor het avondeten is. Je kunt ook prima de BBQ aansteken voor een goede lunch. Ook dit keer ging ik weer eens voor een goede sandwich van de BBQ, waarbij ik gebruik maakte van de nieuwe Weber Crafted Bakplaat. Die past perfect op de Genesis EPX-435-smart gasbarbecue die ik heb staan en die combinatie was weer perfect voor een thuiswerklunch in de vorm van […]

Gegrilde Zoete Aardappelen

Een eenvoudig, maar lekker bijgerecht voor op de BBQ is altijd welkom dacht ik zo en dus bereidde ik deze gegrilde zoete aardappelen. Door de plakken zoete aardappel eerst even beetgaar te koken en daarna nog te kruiden en grillen zijn de aardappeltjes van de BBQ van binnen heerlijk zacht, terwijl je ze mooi krokant hebt gegrild aan de buitenkant. Voel je trouwens vrij om lekker te experimenteren met je favoriete specerijen om de aardappeltjes op smaak te brengen!  

Griekse Kip aan het Spit

Ik haalde de rotisserie weer eens uit de kast om er een kippetje aan te rijgen. Want als het om de bereiding van hele kippen gaat is aan het spit toch wel mijn favoriet. Dit keer ging ik voor een kip met een Grieks tintje. Na bereiding sneed ik de kip in stukken en serveerde het vlees met versgebakken pitabroodjes van de pizzasteen, een Griekse salade en natuurlijk huisgemaakte Tzatziki! Dat ging er meer dan prima in kan ik je vertellen!