BBQ Recept Winterse Tian

Winterse Tian

Maakte ik al eens een klassieke Tian Provençal in één van mijn skillets, volgde onlangs een variant met groenten die meer geschikt zijn voor het najaar. Deze tian, met flespompoen, rode bietjes en pastinaak is heerlijk als bijgerecht bij een mooi stuk langzaam gegaard vlees en ziet er op tafel ook nog eens schitterend uit. Ideaal voor de herfst of winter dus!

Een mooi bjgerecht van de BBQ op tafel zetten? Ga voor deze Winterse Tian!
Een mooi bjgerecht van de BBQ op tafel zetten? Ga voor deze Winterse Tian!

Bijgerecht

4 personen

1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

– 0,5 Flespompoen
– 500 gram Gekookte Rode Bieten
– 1 grote Pastinaak
– 2 eetlepels Olijfolie
– 1 theelepel Knoflookpoeder
– 1 theelepel Versgemalen Zwarte Peper
– 1 theelepel Zout
– 1 theelepel Gedroogde Oregano
– 1 theelepel Gedroogde Rozemarijn
– 1 theelepel Gedroogde Tijm
– 1 eetlepel Honing

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Gietijzeren Skillet of Schaal

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Schil alle groenten en maak alle groenten schoon. Snijd ze over de lengte doormidden en snijd er vervolgens halve schijfjes van, van ongeveer 0,5 cm dik.

Neem nu de gietijzeren pan of schaal en vet deze in met 1 eetlepel olijfolie. Vul deze vervolgens met laagjes van groenten, beginnend aan de ene kant en werkend naar de andere kant. Zie ook de foto voor een idee hoe je de groenten moet plaatsen. Druk de groente steeds goed aan, zodat de pan of schaal goed gevuld is.

Besprenkel vervolgens de tweede eetlepel olijfolie over de groenten en strooi alle kruiden en specerijen er overheen. Verdeel tot slot ook de eetlepel honing over de groenten.

Is de BBQ op temperatuur? Ze de skillet of schaal dan op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de tian nu 50 minuten, tot alle groenten goed gaar zijn en het geheel een mooi kleurtje heeft gekregen. Haal de skillet of schaal nu van de BBQ en zet de tian met pan en al op tafel, zodat iedereen zelf op kan scheppen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *