Wild Zwijn Rollade

Kerst en rollades gaan hand in hand. Als je met de plannen voor het kerstdiner mee bezig bent komt de rollade dan ook altijd als optie voorbij. Helemaal niet gek, want een rollade bereiden en aan tafel trancheren past natuurlijk erg goed bij een kerstdiner met familie of vrienden. Maar alleen met de keuze voor een rollade ben je er nog niet, want wat voor rollade gaat het worden? Ik maakte al diverse rollades op de BBQ, waaronder een procureur rollade en een bavette rollade. Dit keer ging ik voor een wild zwijn rollade. Een mooi stuk wild past tenslotte ook wel bij Kerstmis.

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
No ratings yet
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Porties: 6

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 120 graden.
  • Haal de rollade van wild zwijn uit de koeling en uit de verpakking en dep deze rondom droog met keukenpapier. Bestrooi de rollade vervolgens met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan eventueel een chunk rookhout toe aan de brandende kolen (ik ging voor een chunk appelhout). Prik vervolgens de probe van je kernthermometer in het midden van de rollade en leg het vlees vervolgens op de BBQ.
  • Sluit de BBQ met de deksel en gaar de wild zwijn rollade nu tot een kerntemperatuur van 60 graden. Dit duurde bij mij ongeveer 1 uur en 45 minuten.
  • Is de rollade gaar? Haal hem dan van de BBQ en leg hem op een voorverwarmd bord of op een houten serveerplank. Laat de rollade 10 minuutjes rusten en snijd het vlees daarna in plakken van 0,5 tot 1 cm dik. Het is daarbij natuurlijk het leukst als je het aansnijden aan tafel doet, waarbij je je gasten direct kunt serveren. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *