Vietnamese Dry Rub

Een tijdje terug ontving ik een lemon pepper rub en sindsdien wilde ik altijd al iets doen met citroen in een rub. Daarnaast kwam ik ook gedroogde groene jalapeño tegen en dat leek me ook wel leuk om in een rub te verwerken. Met nog wat andere toevoegingen kwam ik vervolgens tot deze Vietnamese BBQ rub, die mooi pittig is, maar tegelijkertijd lekker fris door de citroen. Doordat er daarnaast gebruik wordt gemaakt van lichte basterdsuiker en voornamelijk kruiden en specerijen met een lichtere kleur, geeft deze rub ook een heel ander uiterlijk mee aan je vlees. Zeker als je het vergelijkt met de wat klassiekere Amerikaanse dry rubs.

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • Keukenmachine

Instructies

  • De genoemde ingrediënten zijn goed voor bijvoorbeeld een mooi stuk buikspek van 1,5 kilo. De rub doet het goed op varkensvlees, maar ik denk dat deze op kip ook erg lekker is! Vermenigvuldig de ingrediënten om meer te bereiden met deze rub of om een voorraadje aan te leggen.
  • Neem de keukenmachine en doe hier de hele koriander in. Maal dit klein. Voeg er vervolgens de gedroogde jalapeño aan toe en maal even mee zodat de stukjes iets kleiner worden.
  • Neem nu een ruime mengkom en doe hier de koriander en de jalapeño in. Voeg er de overige ingrediënten bij en meng tot een dry rub. Gebruik de rub vervolgens om een mooi stuk vlees mee te kruiden of giet de rub over in een droge, goed afsluitbare pot.

Notities

Als je wat meer in de Aziatische keuken duikt en hier op de BBQ mee aan de slag wilt valt het je misschien op dat er meer met marinades wordt gewerkt dan met dry rubs. Er zijn dan ook weinig kant-en-klare dry rubs te koop die met deze dry rub te vergelijken zijn.
Vietnamese BBQ Rub op Buikspek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.