tzatziki uitgelicht

Tzatziki

Als je wel eens bij de Griek uit eten bent geweest of op vakantie bent geweest naar Griekenland, dan ben je het waarschijnlijk wel met me eens dat tzaziki lekker is. Heerlijk met een pitabroodje, bij gekruid vlees en zelfs op burgers. En zelf tzaziki maken is dus helemaal niet moeilijk. Je moet alleen even op tijd beginnen. Maar dan serveer je wel een tzaziki waar een kant-en-klare niet aan kan tippen!

De lekkerste tzaziki maak je eenvoudig zelf!

Bijgerecht

4-6 personen

30 minuten + 2 uur wachten

Ingrediënten

– 500 ml Griekse yoghurt
– 1 Komkommer
– 4 teentjes Knoflook
– 1 eetlepel Gedroogde Dille
– Sap van een Halve Citroen
– 1 eetlepels Olijfolie
– Versgemalen Zwarte Peper
– Snufje zout

Overige Benodigdheden

– Theedoek
– Vergiet
– Rasp

Bereiding

Neem een ruime kom en knijp er de teentjes knoflook in uit. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt, dille, zwarte peper en zout toe. Schil nu de komkommer en snijd deze in de lengte door de midden. Verwijder met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer.

Pak nu de rasp er bij en rasp de komkommer boven een vergiet. Druk na het raspen zo veel mogelijk vocht uit de komkommer. Dit kun je met een lepel doen, of met je handen. Voeg de geraspte komkommer toe aan de kom met ingrediënten en meng alles goed door elkaar.

Pak er nu een nieuwe kom bij en zet hier het vergiet op. Leg in het vergiet een schone theedoek en lepel het yoghurtmengsel in de theedoek. Laat dit nu twee uur staan, zodat al het teveel aan vocht uit het mengsel kan lopen en de tzatziki dikker wordt.

Lepel na twee uur het mengsel weer uit de theedoek in een kom. Voeg het citroensap en de olijfolie toe en meng goed door elkaar. De tzatziki is nu klaar om geserveerd te worden bij alle Griekse heerlijkheden die je van je BBQ tovert.

5 reacties

  1. Je moet het mengsel niet in een theedoek doen. Geraspte komkommer met zout bestrooien en 12 uur laten uitlekken in een zeef. Dan de tzaziki maken, olie goed wegroeren voordat je er nieuwe bij gooit. Tzaziki in de koelkast zetten want zo wordt de structuur beter. Voor gebruik nogmaals omroeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *