
Hoofdgerecht
4 personen
20 minuten
Ingrediënten (8 spiesen)
– 500 gr. kipgehakt
– 1 sjalotje
– Snufje komijn
– 2 theelepels paprikapoeder
– Snufje nootmuskaat
– Peper en zout
– 2 theelepels verse bladpeterselie
– 1 ei
– 40 gr. paneermeel
Saus:
– 6 eetlepels Griekse yoghurt
– 3 teentjes knoflook
– 1 eetlepel peterselie
– 1 eetlepel dille
– Peper
Overige benodigdheden
Bereiding
Meng in een kom het kipgehakt met het ei en paneermeel. Snipper het sjalotje fijn en meng dit samen met het paprikapoeder, de komijn, peterselie en nootmuskaat door het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Als het gehakt nog wat nat en plakkerig aanvoelt kun je nog wat extra paneermeel toevoegen.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en rol deze uit tot worstjes. Rijg de worstjes aan de spiesen en druk ze een beetje aan, zodat het gehakt goed vast zit. Leg de gehaktspiesen op een bord, dek dit af en zet het een kwartier in de koelkast.
Pers ondertussen de 3 tenen knoflook uit en meng deze samen met de peterselie en dille door de Griekse yoghurt. Breng de saus op smaak met wat peper.
Gril de spiesen ongeveer 10 minuten op de BBQ totdat ze rondom goudbruin zijn. Serveer de spiesen met de frisse yoghurtsaus.