smores choco chip cookie uitgelicht

S’mores Chocolate Chip Skillet

Af en toe maak ik ook desserts op de BBQ. Over het algemeen komen de ideeën daarvoor bij mijn vriendin vandaan. Vandaar ook de reden dat de toetjes meestal over de top zijn en veel chocolade bevatten. Deze keer werd het een skillet met een deeg voor chocolate chip cookies, met kleine stukjes marshmallows als extra. Ben je van plan dit dessert te maken? Pak dan niet al te groots uit met je hoofdgerecht!

Wil jij een keer uitpakken met een toetje van de BBQ? Ga voor dit over de top dessert!

Dessert

8 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 150 gram Ongezouten Boter
– 2 Eieren
– 100 gram Suiker
– 100 gram Lichtbruine Basterdsuiker
– 2 theelepels Vanille Extract
– 220 gram Bloem
– 1 theelepel Baking Soda
– 0,5 theelepel Zout
– 100 gram Marshmallows
– 100 gram Melkchocolade
– 1 eetlepel Zonnebloemolie

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Gietijzeren Skillet of Koekenpan

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden.

Smelt de boter in de magnetron en doe deze in een grote mengkom. Voeg hier de eieren, vanille extract en suiker aan toe en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem, baking soda en het zout toe en roer door het mengsel

Knip alle marshmallow in kleine stukjes en hak de chocolade klein. Meng beide door het deeg in de mengkom.

Vet de gietijzeren skillet of koekenpan in met de zonnebloemolie en doe het deeg in de pan. Verdeel het gelijkmatig over de hele pan.

Is de BBQ op temperatuur? Zet de pan dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de s’mores chocolate chip skillet nu in ongeveer 25 gaar. Haal de pan vervolgens van de BBQ en laat 5 tot 10 minuutjes rustig staan. Door de marshmallows is je dessert gloeiend heet, dus ook na 10 minuutjes is alles nog goed warm.

Serveer de s’mores chocolate chip skillet eventueel met vanille ijs en slagroom. Schep met een opscheplepel direct uit de pan. Eet smakelijk!

5 reacties

    • Beetje een late reactie van mijn kant. Het deeg kun je in principe een dag van te voren maken, maar als je het dan ook al in de skillet doet is de kans groot dat je hem er na afloop niet heel best meer als geheel uit krijgt. Uiteraard kun je dan wel gewoon lekker stukken er uit scheppen met een lepel 🙂

  1. We hebben dit afgelopen weekend gemaakt! Zeer geslaagd recept, echter brandde de onderkant wel volledig aan… verder was de chocolade niet te proeven terwijl de stukjes best groot waren. Ook bovenop werd het een beetje donker… hoe zouden we dit in het vervolg kunnen voorkomen, terwijl de koek wel gaar wordt? Lagere temperatuur en langer erop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *