rosbief rollade mosterdsaus uitgelicht

Rosbief Rollade met Mosterdsaus

Eerder schreef ik al eens een aantal rosbief recepten voor op de BBQ. Dit keer ging ik met een Black Angus rosbief rollade aan de slag, die ik langzaam gaarde en vervolgens serveerde met een heerlijke mosterdsaus. Een combinatie die verrassend goed samenging en die ik je dus zeker kan aanraden. Die Black Angus rosbief rollade trouwens ook. Ik heb de rollade uiteraard ook zonder de saus geproefd en dit vlees was erg lekker kan ik je vertellen!

rosbief rollade mosterdsaus recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal de rollade uit de koeling en verpakking en laat het vlees een klein beetje op kamertemperatuur komen. Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 110 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dep de rosbief rollade dan droog met keukenpapier en bestrooi het vlees rondom met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Gebruik je een kernthermometer met een probe aan een draad, of zelfs een draadloze kernthermometer? Steek deze dan nu in het vlees.
  • In dit recept heb ik zelf geen rookhout gebruikt, maar dit kun je natuurlijk doen. In mijn blog over rookhout lees je welke houtsoorten je kunt gebruiken. Ga je rookhout gebruiken? Voeg dit dan nu toe aan de brandende kolen en leg vervolgens de rollade op de BBQ. Sluit de deksel van de BBQ en gaar de rosbief rollade nu rustig tot een kerntemperatuur van 48 graden. Dit duurde bij mij ongeveer 1,5 uur.
  • Terwijl de rollade rustig gaart heb je mooi tijd om de mosterdsaus te bereiden. Zet hiervoor de steelpan op laag vuur en smelt de boter in tot deze een klein beetje begint te kleuren. Voeg vervolgens alle bloem toe en roer deze met een garde door de gesmolten boter. Er ontstaat nu een roux.
  • Laat de roux 2 minuutjes garen, terwijl je in de pan roert. Voeg vervolgens al roerend beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf de saus goed doorroeren tot je een gladde saus hebt. Is alle bouillon opgenomen? Zet dan het vuur uit en roer vervolgens de mosterd door de saus. Breng het geheel daarna op smaak met wat versgemalen zwarte peper.
  • Is de kerntemperatuur van 48 graden bereikt? Dan mag de rosbief rollade even van de BBQ, zodat je de BBQ gereed kunt maken om de rollade af te grillen. Maak de BBQ daarom gereed voor directe hitte en een temperatuur van 200 tot 230 graden.
  • Is de BBQ gereed om af te grillen? Leg de rollade dan weer op de BBQ en grill hem 10 minuutjes rondom, zodat de rollade een mooie korst krijgt. Haal de rollade vervolgens weer van de BBQ en laat hem 5 minuutjes rusten voor je hem aansnijdt.
  • Snijd de rollade nu in dunne plakken en leg deze op een bord of serveerplank. Serveer de mosterdsaus over het vlees, of in een kommetje ernaast. Eet smakelijk!

Notities

Het is het lekkerst als je de saus warm, maar niet te heet serveert bij de rollade. Is de saus te ver afgekoeld op het moment dat de rollade klaar is? Voeg dan nog wat bouillon of water toe en warm de saus rustig weer op.
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *