ribeye roast uitgelicht

Ribeye Roast

Waar ik grotere steaks met regelmaat middels de reverse sear methode bereid, was ik ook wel eens benieuwd naar het resultaat van een ribeye roast die je niet in steaks snijdt, maar in zijn geheel langzaam gaart (en rookt) tot een mooie kerntemperatuur, maar vervolgens niet afgrilt. Dus ging ik met een mooie Black Angus Ribeye Roast van The Butchery aan de slag, voorzag de buitenkant van een mooie laag zout, peper en knoflook granulaat en gaarde de ribeye roast in ongeveer 2 uur tot een prachtig eindresultaat. Het vlees krijgt door de langzame garing een mooie bark en was vanbinnen boterzacht. Tel daarbij de mooie rooksmaak en ik kan maar één conclusie trekken: aanrader!

ribeye roast recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 6 personen

Overige Benodigdheden:

Instructies

 • Haal de ribeye roast uit de koeling en controleer het vlees op loshangende stukjes vlees en vet. Snijd dit weg.
 • Meng het zout, de zwarte peper en het knoflookgranulaat tot een zogeheten SPG rub (SGP staat voor salt, pepper, garlic). Die kun je overigens ook kant-en-klaar kopen, maar zelf mengen uit gelijke delen zout, peper en knoflook is ook makkelijk.
 • Dep het vlees rondom droog met keukenpapier en bestrooi het vlees vervolgens rondom rijkelijk met de SPG rub. Druk de kruiden goed aan, leg de roast op een bord en zet nog even terug in de koeling.
 • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitten en een temperatuur van 100 graden.
 • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan je chunks rookhout toe aan de brandende kolen. Haal vervolgens de ribeye roast uit de koeling en steek de probe van de kernthermometer in het middens van je vlees.
 • Leg de ribeye roast nu op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de ribeye roast nu naar een kerntemperatuur van 50 graden voor een mooie medium rare resultaat. Dit duurde bij mij ongeveer 2 uur.
 • Is de kerntemperatuur van 50 graden bereikt? Haal de ribeye roast dan van de BBQ en verwijder de probe van de kernthermometer. Leg het vlees op een snijplank en laat de roast nu 10 tot 15 minuten rusten, voor je het aansnijdt. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Langzaam Gerookte Ribeye Roast
Langzaam Gerookte Ribeye Roast

12 reacties

 1. Hallo, ben je er zeker van dat deze roast indirect moet? Zoals je vermeld in het recept. Want ik heb hem nu aan 50 graden maar de buitenkant is nog bijna zoals hij erop ging.🤷‍♂️

 2. Dank voor het recept!
  Laatst volgens bovenstaande wijze bereidt op de offset smoker, dus indirect. Goed gelukt en zeer smakelijk. Buitenkant een laagje, binnen mooi sappig.
  (Dit was een stuk van 750 gram)

 3. Ik heb een ribeye van ongeveer 3,5 kg. Hoelang moet deze er ongeveer op? Ik wil tegelijkertijd een bak aardappelen en spruiten onder de ribeye leggen, zou de bereidingstijd ongeveer hetzelfde zijn bij 100 graden?

  • Hoe lang je bezig bent is altijd lastig, ik zou minimaal met 3 uur rekening houden. Op tijd beginnen en indien nodig op lage temperatuur warm houden in de oven is aan te raden. Om te garen hebben de aardappelen en spruiten wel een uur of 2 nodig denk ik. Houd er daarbij rekening mee dat de aardappelen en spruiten niet echt zullen kleuren op deze tempertuur.

 4. 4 sterren
  Ik had hetzelfde als Stijn. Ik heb toen alle ventilatiegaten opengezet en aan beide kanten nog ongeveer 5 minuten afgebakken voor een geroast laagje. Het was heerlijk!

 5. Nou hadden we een argentijnse rib eye van 2,9 kilo
  Serieus overwogen om hem tot steaks te snijden , maar na het lezen van dit respect toch besloten om hem in 1 keer klaar te maken , en wat hebben we genoten, wat een mooi stuk mals vlees heerlijk, we hadden nog een beetje chimmini churi van vorige week wat zeer lekker erbij was maar zonder ook heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *