Puntpaprika’s met Mozzarella & Tomaat

Een BBQ is bij mij niet compleet zonder bijgerecht. Een mooi stukje vlees van de BBQ is natuurlijk heerlijk, maar ik wil ook wel wat groenten binnen krijgen en die bereid ik het liefst ook op de BBQ. De paprika behoort tot mijn favoriete groenten van de BBQ. E worden namelijk lekker zoet op de BBQ en je kunt er van alles mee. Vullen bijvoorbeeld! Ik maakte heerlijke puntpaprika’s, gevuld met tomaatjes en mozzarella. Een mooi bijgerecht, waarmee je van je BBQ een complete maaltijd maakt!

Bijgerechten van de BBQ? Deze gevulde puntpaprika's zijn wat je zoekt!

Bijgerecht

2 personen

30 minuten

Ingredi√ęnten

Р2 Rode Puntpaprika’s
– 8 Zongedroogde Tomaatjes
– 8 Cherry Tomaatjes
– 1 bol Mozzarella
– 3 takjes Verse Basilicum
– 1 eetlepel Olijfolie
– Zout & Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Ovenschaal (optioneel)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden.

Leg de puntpaprika’s op een snijplank en snijd er een rechthoekige opening uit. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd de uitgesneden stukken paprika in kleine blokjes. Doe deze bokjes in een kom.

Snijd vervolgens de cherry tomaatjes en zongedroogde tomaatjes door vieren en doe deze ook bij de paprika in de kom. Snijd ook de mozzarella in blokjes en voeg dit toe aan de groenten. Scheur daarna de blaadjes van 2 takjes basilicum en voeg de toe aan de kom met groenten en mozzarella. Breng het geheel op smaak met peper en zout en meng alles ingredi√ęnten door elkaar.

Vul de puntpaprika’s met het mengsel van groenten en mozzarella en druk de vulling een beetje aan. Besprenkel vervolgens met de olijfolie. Je kunt de puntpaprika’s nu in een ovenschaal leggen die je op de BBQ zet, maar de puntpaprika’s kunnen ook rechtstreeks op het rooster. Ik koos voor de ovenschaal omdat de puntpaprika’s op de BBQ iets zachter worden. Wanneer je ze weer van de BBQ haalt, wil je niet dat je bij het vastpakken met je BBQ tang de vulling uit de paprika’s drukt.

Als de BBQ op temperatuur is, mogen de puntpaprika’s (in de schaal of direct) op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de paprika’s ongeveer 15 minuten. De mozzarella is dan mooi gesmolten en de paprika en overige groenten zijn lekker zacht geworden.

Haal de paprika’s nu van de BBQ. Strooi nog enkele blaadjes basilicum over de gevulde puntpaprika’s en serveer direct. Eet smakelijk!

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *