Pork Belly Burnt Ends

Een trend van de laatste tijd zijn de Pork Belly Burnt Ends. Een heerlijke rokerige en zoete snack, gemaakt van buikspek. Door het in blojes te snijden en langzaam te roken en te garen worden de blokjes botermals en smelten ze bijna weg op je tong. Dit Pork Belly Burnt Ends recept is dan ook zeker het proberen waard!

Ga eens voor de Low & Slow Pork Belly Burnt Ends

Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4 tot 8; Tijd: 5 uur en 30 minuten

Ingrediënten

- 1 kilogram Buikspek (zonder zwoerd)
- 8 eetlepels BBQ Rub
- 4 eetlepels Roomboter
- 4 eetlepels Bruine Basterdsuiker
- 4 eetlepels Maple Syrup
- 8 eetlepels BBQ Saus

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– BBQ bestendige Ovenschaal
– Kersen Rookhout

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte warmte en een temperatuur van ongeveer 130 graden.

Haal nu het vlees uit de koeling en dep het droog met wat keukenpapier. Snijd losse stukjes vlees en vet weg en snijd het stuk buikspek daarna in gelijke blokjes van ongeveer 4 x 4 cm. Bestrooi de blokjes buikspek vervolgens met je BBQ Rub. Je kunt zelf een rub maken, of je favoriete rub uit de winkel nemen. Zorg er voor dat alle kanten van de blokjes voorzien zijn van rub.

Is de BBQ inmiddels op temperatuur? Voeg dan je rookhout toe. Kersen rookhout past goed bij de smaak van varkensvlees. Ik gebruik eigenlijk altijd chunks die ik tussen de kolen steek, maar doe vooral wat je zelf het makkelijkst vindt!

Leg de blokjes op je BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. De blokjes buikspek mogen nu 2,5 uur garen. Het enige dat je dus hoeft te doen is de temperatuur van de BBQ af en toe checken.

Haal de blokjes buikspek na 2,5 uur van de BBQ en doe ze in een BBQ bestendige ovenschaal of aluminium wegwerp BBQ schaal. Verdeel nu de suiker, maple syrup en roomboter over de blokjes en zet de schaal op de BBQ. Sluit de BBQ weer met de deksel en laat deze gesloten voor 2 uur.

Haal na 2 uur de schaal weer van de BBQ en haal de blokjes buikspek er uit. Maak je schaal schoon of neem een nieuwe schaal en doe hier de blokjes buikspek in. Voeg de BBQ saus toe en meng de blokjes door de saus, tot ze aan alle kanten bedekt zijn.

Zet de schaal nog één keer op de BBQ, voor ongeveer 20 minuten, zodat de saus lekker kan karameliseren. Serveer de Pork Belly Burnt Ends vervolgens direct, met wat prikkertjes om ze uit de schaal te prikken. Eet smakelijk!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *