Pizza Margherita

Als je wel eens in Napels bent geweest, kun je het alleen maar met me eens zijn: De pizza Margherita is de lekkerste pizza die er is. Vorig jaar was ik in Italië en verbleef ik een aantal dagen in Napels. Ik heb dan ook vrijwel iedere dag pizza gegeten en de Napolitaanse pizza Margherita was gewoonweg heerlijk. Tijd om dat thuis ook eens te proberen. Mooie mozzarella gekocht bij de kaasboer. Basilicum uit eigen tuin. Deeg maken. De BBQ goed opstoken en dan op hoop van zegen! Ik moet zeggen dat deze pizza me zeer goed is bevallen. Al kan hij natuurlijk nog lang niet tippen aan die van de Napolitaanse pizzabakkers!

Met een pizzasteen bak je de heerlijkste pizza's zelf op de BBQ. Ga bijvoorbeeld eens voor de Napolitaanse Pizza Margherita!

Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

- 280 gram Bloem
- 200 ml Lauwwarm Water
- 10 gram Gedroogde Gist
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel Suiker
- Versgemalen Peper
- 3 eetlepels Olijfolie
- 8 eetlepels Passata
- 1 Grote Bol Mozzarella
- Blaadjes Basilicum

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen
Pizzaschep (optioneel)

Bereiding

Doe het Lauwwarm water in een kom doe het gist en de suiker er bij. Roer even door en laat 5 minuutjes staan. Meng ondertussen het zout door de bloem. Voeg na 5 minuten het mengsel van water, suiker en gist toe aan de bloem en roer de ingrediënten goed door elkaar.

Bebloem vervolgens je werkblad en leg het deeg hierop. Strooi ook nog wat bloem over het deeg en voeg een eetlepel olijfolie toe aan het deeg. Kneed het deeg gedurende 10 minuten stevig door, tot er een elastische bal ontstaat.

Vet nu een kom in met een eetlepel olijfolie en leg je deegbal hier in. Dek af met een vochtige theedoek en laat het deeg een uur rijzen, tot het in omvang is verdubbeld.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 300 graden. Leg een kwartier voordat de pizza’s gebakken zullen worden de pizzasteen op de BBQ, zodat deze kan voorverwarmen.

Is het deeg gerezen? Verdeel het dan in 2 gelijke delen. Bebloem nogmaals je werkblad en rol één deel van het deeg uit tot een dunne lap deeg. Leg de deeglap op je pizzaschep en verdeel de helft van de passata hierover, gevolgd door de helft van de mozzarella. Strooi nog wat versgemalen peper over de pizza en schuif de pizza daarna op de pizzasteen. Sluit de BBQ met de deksel en bak de pizza in 3 minuutjes gaar.

Haal de pizza nu van de BBQ en beleg met wat blaadjes basilicum. Sprenkel ook nog wat olijfolie op de pizza en je bent klaar om te eten. Maak ondertussen de tweede pizza klaar. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *