Pesto Boter

Ik vind het erg leuk om brood te bakken in de Dutch Oven en als je dan zo’n heerlijk versgebakken brood serveert, wil ik daar natuurlijk ook zelfgemaakte smeersels & dips bij maken! Een kruidenboter is altijd erg lekker om te serveren, maar ik wilde ook wel eens iets anders doen met boter. Het werd deze pesto boter, met vrijwel alle ingrediënten die je nodig hebt om pesto te maken, maar dan verwerkt in de boter. Klinkt goed? Smaakt nog beter!

Broodje vooraf? Serveer het met deze zelfgemaakte pesto boter!
Broodje vooraf? Serveer het met deze zelfgemaakte pesto boter!

Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 8-12; Tijd: 20 minuten

Ingrediënten

– 250 gram Ongezouten Roomboter
– 40 gram Geraspte Parmezaanse Kaas
– 3 eetlepels Pijnboompitten
– 5 takjes Basilicum
– 1 eetlepel Olijfolie
– 1 eetlepel Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– Vershoudfolie

Bereiding

Neem een ruime mengkom en snijd hierin de boter in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen.

Rooster ondertussen de pijnboompitten tot deze een klein beetje beginnen te verkleuren. Haal het pannetje vervolgens van het vuur en laat de pijnboompitten afkoelen. Rits de blaadjes basilicum van de takjes en hak de blaadjes klein.

Is de boter te kneden? Voeg er dan de geraspte Parmezaanse kaas, pijnboompitten, basilicum, olijfolie en zwarte peper aan toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Neem nu een flink stuk vershoudfolie en schep hier de pesto boter op. Rol de boter in het folie en vorm hem verder tot een salami vormige rol. Knoop het folie dicht en laat de boter een beetje opstijven in de koelkast. Haal de boter uit de koelkast als deze wat steviger is geworden, maar nog wel smeerbaar.

Serveer de pesto boter bij een heerlijk zelfgebakken brood. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *