Pakketje van Witte Asperges

Bij een mooi stuk vlees hoort een waardig bijgerecht en dan komt het witte goud om de hoek kijken. Witte asperges dus, maar dan van de BBQ. Ze zijn heerlijk en de bereiding is niet moeilijk. In dit recept gaan we de asperges garen in een pakketje van aluminiumfolie, dat we verder vullen met o.a. kruidenboter en witte wijn. Het resultaat? Lekkere zachte asperges die heerlijk van smaak zijn. Heerlijk bij een lekker stukje vlees en wat mij betreft dus zeker het proberen waard!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.34 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 2

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte. Ga daarbij voor een temperatuur van 180 to 200 graden.
  • Haal nu de kruidenboter uit de koeling en zorg ook dat de wijn die je nodig hebt niet te koud is.
  • Schil de asperges met een dunschiller en snijdt de houtachtige uiteinden er af.
  • Neem nu een 2 flinke stukken aluminiumfolie en leg deze zo op je werkblad dat je zo een luchtdicht pakketje kunt maken. Ik doe dit door er een horizontaal neer te leggen en de ander er haaks overheen, zodat je een ‘+’ van aluminiumfolie krijgt.
  • Leg de asperges in het midden van het aluminiumfolie en schep de kruidenboter er overheen. Bestrooi de asperges met zwarte peper en een klein beetje grof zeezout.
  • Maak nu een waterdicht pakketje van het folie, maar laat één kant nog open. Giet via deze ingang de wijn in het pakketje en maak het vervolgens helemaal dicht.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg het pakketje dan eerst op het directe deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Laat het daar 5 minuten liggen, zodat het vocht goed heet kan worden.
  • Verplaats het pakketje na die 5 minuten naar het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ weer met de deksel. Gaar de asperges daar 30 minuten.
  • Prik na 30 minuten met een mes wat gaatjes in de bovenkant van het pakketje en laat de asperge zo nog 5 minuten op de BBQ liggen. Zo kan een groot deel van de stoom al ontsnappen.
  • Haal nu het pakketje met asperges van de BBQ. Let op, het pakketje is heet, dus gebruik BBQ handschoenen of een goede tang. Laat het pakketje op een bord nog 5 minuutjes rusten voor je het opent en de asperges serveert. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *