Vietnamese Banh Mi Burgers

Ik probeer iedere weekend de BBQ aan te steken om een nieuw recept te proberen, maar soms is dat lastig. Afgelopen weekend was goed volgepland, dus als de BBQ aan ging moest het voor iets makkelijks zijn. Het werden deze Vietnamese Banh Mi burgers, die zo op tafel stonden en ook nog eens goed te eten waren! Ik heb ze geserveerd met een simpele salade en wat aardappeltjes die ik op de BBQ heb gebakken in een pannetje. Soort gerecht: Hoofd/Lunch; Aantal personen: 2; Tijd: 40 minuten Ingrediënten – 2 […]

Griekse Burgers

Houd je van Tzatziki en Grieks eten? Dan is deze Griekse burger zeker iets voor jou! Tzatziki is één van mijn verslavingen. Burgers trouwens ook. Het was dus slechts een kwestie van tijd tot deze twee verslavingen zouden worden gecombineerd tot een Griekse burger. Je kunt deze burger eventueel nog pimpen met rode ui en feta, maar zo is ie eigenlijk ook al erg lekker! Proberen dus! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 2 uur en 30 minuten Ingrediënten – 1 Turks Brood – 500 gram Rundergehakt – 2 […]

Gepofte Aardappelen van de BBQ

Een gepofte aardappel is toch altijd wel erg lekker en krijgt bij mij regelmatig de voorkeur boven frietjes als ik uit eten ga. Lekker bij een goede steak, iets lichter en frisser dan frietjes met mayo en dus het ideale bijgerecht. En ook op de BBQ maak je eenvoudig zelf gepofte aardappelen. Neem er even de tijd voor en gebruik de laatste 10 minuutjes om een heerlijke biefstuk of ribeye te grillen. Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur en 15 minuten Ingrediënten – 4 Middelgrote Kruimige Aardappelen […]

Geitenkaas Pizza

Pizza’s van de BBQ zijn zoveel lekkerder dan gewoon uit de oven. Een pizzasteen is dan ook een waardevolle uitbreiding op je BBQ gereedschap. Door de BBQ goed heet te stoken kun je je pizza’s in 3 tot 5 minuten bakken, net alsof het een echte steenoven is! Deze keer maakte ik pizza’s met geitenkaas, rucola en crema di balsamico. Weer eens wat anders dan de doorsnee pizza’s, maar erg lekker! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 1 uur en 45 minuten Ingrediënten Voor het deeg: – 200 ml […]

Bananen met Chocolade

Ik ben er zelf geen liefhebber van, maar bij veel mensen, waaronder hier in huis, vallen ze erg in de smaak: Bananen met chocolade van de BBQ. Klaarblijkelijk heel lekker als nagerecht, als je nog niet genoeg hebt gegeten. Ik ben niet zo van de bananen, dus ik maakte ze voor mijn gasten. Zij waren enthousiast. Kies je hun kant? Of de mijne? Soort gerecht: Na; Aantal personen: 4; Tijd: 20 minuten Ingrediënten – 4 bananen – 100 gram Chocolade (kies je favoriet) Overige benodigdheden – Aluminiumfolie Bereiding Leg de […]

Groene Asperges met Bacon

Lekkere BBQ gerechten zijn af en toe zo simpel en toch oh zo lekker. Deze keer maakte ik een lekker bijgerechtje met groene asperges, om toch nog wat groentes binnen te krijgen. De combinatie met ontbijtspek is heerlijk en dit gerecht is zet je letterlijk in een kwartiertje op tafel. Inclusief voorbereiding. Proberen dus tijdens je volgende BBQ! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 15 minuten Ingrediënten – 350 gram Groene Asperges – 1 pakje Ontbijtspek Bereiding Snijd de onderste 2 á 3 cm van de asperges. Pak er […]

Marokkaanse Hamburgers

Ik had al een tijdje geen hamburgers meer gemaakt, dus het moest maar weer eens gebeuren. Bladerend door alle kookmagazines van de verschillende supermarkten kwam ik tot deze Marokkaanse burgers met hummus en feta. Een erg lekkere combi met het gehakt en dus zeker één die je op de to-do list moet zetten! Soort gerecht: Lunch/Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 20 minuten Ingrediënten – 2 Broodjes – 250 gram Gehakt – 1 ei – Paneermeel – 2 eetlepels Ras el Hanout – 2 eetlepels Hummus (Kies jouw favoriet) – 4 […]

Oerhammetjes van de BBQ

Een tijdje terug had ik twee oerhammetjes mee besteld toen ik vlees ging bestellen. Nog zonder idee wat ik er mee ging doen, maar ze zagen er wel leuk uit voor op de BBQ. Het werd dus eens tijd om ze te gaan bereiden. Ik heb de hammetjes eerst een nacht in de pekel gelegd, om ze vervolgens indirect te garen en te roken op de BBQ. Het resultaat was heerlijk mals, dus dit kun je zeker eens proberen! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 3 uur (plus 12 […]

Kip Ananas Spiesen

Soms is het onverwachts mooi weer en wil je daarvan genieten wanneer je thuis komt van een dag werken. Dan steek ik snel de BBQ aan en kijk ik wat ik kan maken met de dingen die ik in huis heb. Deze keer werden het kip ananas spiesjes. Prima smaakcombinatie en ook nog eens zo klaar! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 200 gr Kipfilet – 200 gr Ananas – 1 eetlepel Olijfolie – 1 theelepel Paprikapoeder – 1 theelepel Honing – 1 theelepel Chilivlokken […]

Zuid-Afrikaanse Braaibroodjies

Deze keer een heel simpel recept dat ik na een reis door Afrika nog een keer thuis moest maken: Braaibroodjies. Tosti’s van de BBQ dus. Tijdens een reis door o.a. Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia kregen we ze regelmatig voorgeschoteld door onze Zuid-Afrikaanse gidsen. Uiteraard van de braai. Super lekker! Dit braaibroodjies recept is trouwens een basisrecept. Je hebt ook zoete varianten en variëren is toegestaan. Doen dus! Soort gerecht: Lunch/Voor; Aantal personen: 4; Tijd: 25 minuten Ingrediënten – 8 sneetjes Wit Casino Brood – 100 gram Cheddar – 1 […]

BBQ Klassieker: MOINK Balls

Ik had al vaak gelezen over MOINK balls, maar ze nog nooit gemaakt. Dat werd dus wel eens tijd. MOINK staat voor de combinatie van rundergehakt en bacon. Moo & Oink dus. De MOINK balls worden indirect gegaard en gerookt, wat zorgt voor een heerlijk mals gehaktballetje, verpakt in bacon, met een heerlijk rokerige smaak. Wat wil je nou nog meer? Niks! Proberen dus! Soort gerecht: Hapje; Aantal personen: 6; Tijd: 1 uur en 45 minuten Ingrediënten – 500 gram Rundergehakt – 18 plakken Ontbijtspek – 40 gram Geraspte Parmezaanse […]

Cheeseburger Pizza

Van het weekend had ik een druk weekend met borrels en festivals. De zondag is er dan voornamelijk voor om te chillen, maar goed eten is ook belangrijk. Comfort food noemen ze dat toch? Bij mij worden het meestal burgers of pizza. Maar dan wel zelf gemaakt. Deze keer combineerde ik beide en maakte ik de cheeseburger pizza. In mijn brakke toestand vergat ik de bacon, maar zo aardig als ik ben, ben je vrij om zelf wel bacon te gebruiken in dit recept. Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; […]