mexicaanse pizza uitgelicht

Mexicaanse Pizza

Ik had mijn pizzasteen al een tijdje niet meer gebruikt, dus daar moest maar eens verandering in komen. Tijd voor een heerlijke pizza dus. En met deze Mexicaanse pizza heb ik flink uitgepakt. Gemarineerde biefstuk, mozzarella, jalapeños en dan ook nog tortilla chips en guacamole om het af te maken. Dit Mexicaanse pizza recept moet je echt eens proberen!

Met dit Mexicaanse Pizza recept verras je je gasten gegarandeerd!

Hoofdgerecht

2 personen

45 minuten

Ingrediënten

Voor het deeg:
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel Bakpoeder
- 1 snuf Zout
- 1 ei
- 100 ml Water
- Extra bloem

Voor de topping:
- 2 eetlepels Tomatenpuree
- 2 eetlepels BBQ Saus
- 1 Rode Paprika
- 1 Jalapeño Peper
- 1 rode Ui
- 1 Bol Mozarella
- 200 gram Biefstuk
- 1 theelepel Chilipoeder
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- Versgemalen Peper en Zout

- 1 zak Tortilla Chips
- 1 Avocado
- 1 Tomaat
- 2 teentjes Knoflook
- 2 eetlepels Crème Fraiche

Overige benodigdheden

- BBQ met deksel
- Pizzasteen
- Eventueel een Pizzaschep

Bereiding

Begin met de marinade van de biefstuk, zodat die even kan staan. Meng hiervoor het paprikapoeder met het chilipoeder, knoflookpoeder, flink wat zwarte peper en een klein beetje zout. Wrijf de biefstuk in met de rub en zet deze afgedekt apart.

Steek vervolgens de BBQ aan en ga hierbij voor een temperatuur tussen de 250 en 300 graden.

Meng nu in een kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, zout, ei en water. Roer het geheel eerst goed door met een lepel of met de mixer. Bebloem nu je werkblad en stort je pizzadeeg hierop uit. Kneed het deeg 10 minuten lang goed door, tot er een elastische deegbal ontstaat. Is het deeg nog te plakkerig? Voeg dan wat extra bloem toe. Leg de deegbal weer in de kom en laat een klein half uurtje rusten.

Snijd nu de paprika in repen, de rode ui in halve ringen en de jalapeño in ringen. Meng in een kommetje de tomatenpuree met de BBQ saus.

Snijd voor de guacamole vervolgens de avocado open en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe dit in een kom. Prak de avocado met een vork. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg deze toe. Pers vervolgens de teentjes knoflook uit in de kom en breng op smaak met wat zout en zwarte peper. Meng alles goed door elkaar en zet in de koelkast.

Als het goed is, is de BBQ inmiddels goed heet. Pak de biefstuk er bij en gril deze 1 minuut aan beide kanten, zodat het vlees is dicht geschroeid. Haal het vlees van de BBQ en dek het losjes af met aluminiumfolie. Leg vervolgens de pizzasteen op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel.

Bebloem je werkblad opnieuw en rol de helft van het deeg uit tot een ronde pizzabodem.

Verdeel nu de helft van de tomaat/BBQ saus over de bodem en beleg deze met de rode ui, paprika en jalapeño. Snijd vervolgens de biefstuk in plakken en verdeel de helft over de pizza. Schuif je pizza nu op een pizzaschep en vervolgens op de hete pizzasteen.

Sluit de BBQ weer met de deksel en bak de pizza een minuut of 5. Verdeel vervolgens de helft van de mozzarella over de pizza en bak de pizza nog een minuut of 3 met de deksel op de BBQ.

Haal nu de pizza van de BBQ en laat hem enkele minuten rusten. Snijd de pizza vervolgens in punten en leg een flinke hand tortilla chips in het midden op de pizza, samen met een flinke schep guacamole en een eetlepel crème fraiche.

Serveer je pizza nu en laat de eters zelf de guacamole en creme fraiche over de pizza verdelen en de tortilla chips er over verkruimelen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.