mexicaanse hot dogs uitgelicht

Mexicaanse Hot Dogs

Normaal op vrijdag een hamburger, maar dit keer iets anders. Officieel dus geen Burger Friday, maar deze Mexicaanse Hot Dogs zijn een waardige vervanger om het weekend in te luiden dacht ik zo! Ga samen met onderstaande ingrediënten dus maar een paar flesjes corona halen en ga voor deze hot dogs, gevuld met cheddar en ingepakt in bacon. Uiteraard met guacamole, tortilla chips en jalapeños. Dit wil je!

Het weekend inluiden doe je goed met dit BBQ recept voor Mexicaanse Hot Dogs!

Hoofdgerecht

2 personen

40 minuten

Ingrediënten

– 2 Zachte Puntjes
– 2 Hot Dog Worsten
– 50 gram Geraspte Cheddar
– 4 plakken Langgesneden Ontbijtspek
– 1 Avocado
– 1 Tomaat
– 1 teentje Knoflook
– 2 eetlepels Crème Fraîche
– 2 eetlepels Ingelegde Jalapeños
– 1 handje Tortilla Chips

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Neem een kom en prak hierin de avocado. Ontdoe vervolgens de tomaten van de zaadlijsten en snijd de tomaat in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de avocado. Knijp ook het teentje knoflook uit in de kom. Snipper vervolgens het sjalotje fijn en voeg deze ook toe. Roer alle ingrediënten door elkaar en zet de guacamole even weg in de koelkast.

Neem nu de hot dog worsten en snijd ze over de lengte in, maar net niet door. Verdeel driekwart van de geraspte cheddar over de inkepingen in de worsten en pak de hot dogs vervolgens in met de plakken bacon.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de in bacon gerolde hot dogs dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Verwarm de hot dogs ongeveer 20 minuutjes. De bacon is dan mooi verkleurd en de cheddar is gesmolten. Haal de hot dogs nu van de BBQ en leg ze op een bordje.

Snijd nu de witte puntjes open over de bovenkant. Dus niet zoals je een broodje normaal open snijdt. Smeer de binnenkant van het broodje in met crème fraîche en beleg het broodje vervolgens met een goede lepel guacamole. Leg vervolgens een hot dog in het broodje en beleg deze met de ingelegde jalapeños. Maak de Mexicaanse Hot Dogs af met wat verkruimelde tortilla chips en de overgebleven cheddar. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *