mediterraanse schouderkarbonades uitgelicht

Mediterrane Schouderkarbonades

De schouderkarbonade is zo’n stukje vlees dat ik altijd kan waarderen en waar je zonder veel moeite lekker mee kunt variëren. Dit keer ging ik voor karbonades met een Mediterraan tintje, door ze in een lekkere rub te zetten. De kruiden even in laten trekken en vervolgens de karbonades middels de reverse sear methode bereiden op de BBQ. Heerlijk sappig en super lekker. Aanrader!

mediterraanse schouderkarbonades recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal de schouderkarbonades uit de verpakking en snijd eventueel losse stukjes vlees en vet weg. Bestrooi de karbonades vervolgens rondom met de Mediterrane rub en wrijf de rub goed in het vlees. Zet de karbonades terug in de koeling en laat de kruiden een uurtje intrekken.
  • Haal de karbonades na een uur uit de koeling en laat ze een beetje op kamertemperatuur komen. Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Steek dan de probe van je kernthermometer in een van de karbonades (let op dat je geen bot raakt met de probe) en leg de karbonades op het indirecte deel van de BBQ. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel en gaar de schouderkarbonades tot een kerntemperatuur van 50 graden. Hoe lang dit duurt hangt af van de dikte van je karbonades.
  • Is de temperatuur van 50 graden bereikt? Verplaats de karbonades dan naar het directe deel, waar je de karbonades 2 minuten per kant af grilt. Haal de schouderkarbonades vervolgens van de BBQ, laat ze 5 minuten rusten en serveer ze daarna. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *