
Bijgerecht
4 personen
15 minuten
Ingrediënten
- 200 gram Griekse Yoghurt
- 200 gram Zelfrijzend Bakmeel
- 1 theelepel Bakpoeder
- 1 theelepel Grof Zeezout
- 2 Jalapeños in Ringen
Bereiding
Doe het bakmeel, de yoghurt, het bakpoeder en het zout in een kom en meng met de hand of met een mixer door elkaar tot een plakkerig deeg.
Bebloem vervolgens je werkblad goed en kneed je deeg kort stevig door. Voeg eventueel nog wat bloem toe als het deeg erg plakkerig blijft.
Verdeel het deeg nu in 4 gelijke delen en bebloem je werkblad nog een keer. Rol alle deegballen nu uit tot deeglappen van ongeveer een halve centimeter dik en druk vervolgens de jalapeño ringen in het deeg.
Je kunt de flatbreads direct op het grilrooster bakken, maar ook in de koekenpan is het eenvoudig. Leg de broden op het rooster of in de pan en draai ze na 2 minuten grillen om. Gril de andere kant ook nog 2 minuten en de platte broden zijn al klaar. Ga je voor de koekenpan voeg dan geen olie of boter toe, maar bak de platte broden in een droge koekenpan.
Snijd de platte broden in repen en serveer ze met een frisse dip op basis van yoghurt, zoals Tzatziki. Het is een goede tegenhanger voor de jalapeños in het brood.
Bedankt voor dit recept. Ik heb verschillende varianten uitgeprobeerd zoals met kaas of met italiaanse kruiden, uien en knoflook.
Top recept!
Graag gedaan Jolanda! Het is inderdaad een recept waar je lekker mee kunt experimenteren! Wat is je favoriet?
Lijkt me ook lekker met zongedroogde tomaten, aankomend weekend maar eens maken.
Denk dat dat zeker kan! Beetje knoflook en wat Italiaanse kruiden door het deeg is wellicht ook lekker er bij 🙂
Hoe lang vooraf kan je dit deeg reeds maken en/of de broden al uitrollen zodat je enkel nog dient af te bakken?
Je kunt dit deeg prima een paar uur eerder al maken. Ik zou het dan in zijn geheel bewaren in de koeling en 3 kwartier van te voren uit de koeling halen. Dan een kwartiertje van te voren opdelen en uitrollen.
en kan je ze ook vooraf al maken en opwarmen in de oven zodat ze toch een beetje warm zijn?
Dat kan, maar zoals met uiteraard geldt dat je ze het liefst versgebakken eet.
Hoeveel graden moet de bbq zijn
De temperatuur ergens tussen de 170 en 200 graden houden moet voldoende zijn.
Op hoeveel graden grill je de broden af ?
Direct vuur denk ik
De temperatuur ergens tussen de 170 en 200 graden houden moet voldoende zijn. Directe hitte inderdaad. Je zou het eventueel ook op een plancha of in een skillet kunnen doen.