Korean Shortribs

Korean Short Ribs

Een tijdje terug ontving ik van The Butchery Korean Shortribs. Ik had natuurlijk al wel eens lekker low & slow short ribs bereid op de BBQ, maar wat Korean Short ribs waren wist ik niet precies. Mijn grote vriend Google leerde mij echter al snel dat Korean Shortribs ook bekend zijn onder de naam Kalbi of Galbi en dat het hierbij gaat om dunne stukken vlees, die over de lengte worden gesneden. In ieder stuk vlees vind je dus een aantal korte stukjes bot. Waar je normaliter bij de bereiding van short ribs voor de low & slow methode kiest, is de bereiding van Korean short ribs kort en heet direct boven de hete kolen. Overigens wel pas nadat het vlees een nachtje in de marinade heeft gelegen. Het resultaat? Heerlijk mals vlees, dat krokant gegrild is, maar van binnen nog net een beetje rosé. Zó lekker!

Galbi, Kalbi, Koren Short Ribs
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Marineren: 12 uur
Totale tijd: 12 uur 50 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 kilo Korean Short Ribs (Kalbi)
  • 200 milliliter Sojasaus
  • 200 milliliter water
  • 1 Ui
  • 3 teentjes Knoflook
  • 3 cm Verse Gember
  • 2 eetlepels Honing
  • 2 eetlepels Basterdsuiker
  • 2 eetlepels Sesamolie
  • 50 milliliter Mirin
  • 1 Peer
  • 3 Lente Uitjes
  • 2 eetlepels Sesamzaad

Overige Benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Ziplock Zak

Instructies

  • De bereiding van de Korean Short Ribs begint met het marineren van het vlees. Doe dit minimaal 12 uur van te voren.
  • Neem voor het maken van de marinade de keukenmachine en doe hier de sojasaus en het water in. Ontdoe de ui, teentjes knoflook en gember van hun schil en hak even grof door en doe het in de keukenmachine. Voeg ook de honing, basterdsuiker, sesamolie en mirin toe. Schil vervolgens de peer, ontdoe hem van zijn klokhuis en voeg ook toe. Draai de ingrediënten vervolgens tot een gladde marinade en giet deze in de ziplock zak.
  • Haal nu het vlees uit de verpakking en voeg toe aan de ziplock zak met marinade. Druk nu zoveel mogelijk lucht uit de zak en sluit hem af. Masseer de marinade nu goed in het vlees en leg de zak in de koeling. Keer de zak een paar keer om en masseer de marinade dan steeds weer even in het vlees.
  • Hebben de short ribs minimaal 12 uur (maar liefst langer) in de marinade gelegen? Dan is het tijd om de BBQ aan te steken. Ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden. Heb je een gietijzeren rooster? Leg die dan op de BBQ.
  • Haal ondertussen de Korean short ribs uit de ziplock zak en laat ze een beetje uitlekken. Leg de short ribs vervolgens op een bord en wacht tot de BBQ gereed is om te grillen. Snijd ondertussen nog even snel de lente uitjes in dunne ringen en zet het sesamzaad vast klaar.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de short ribs de BBQ op. Gril ze nu 2 minuten per kant en let er op dat dat er niet te veel vlammen ontstaan. Als je goede Korean short ribs hebt zijn ze namelijk flink dooraderd met vet en dat wil nog wel eens voor vlammen zorgen op de BBQ.
  • Hebben de short ribs aan beide kanten een mooie grilstreep? Dan mogen ze van de BBQ. Leg ze op een serveerplank en bestrooi ze vervolgens met de ringetjes lente ui en het sesamzaad. Serveer de Korean shortribs vervolgens direct. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Kalbi, Korean Shortribs
Korean Short Ribs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.