Burgers. Iedereen is er gek op en bij de gemiddelde BBQ gaan er flinke aantallen doorheen. Maar er is meer dan simpelweg een hamburgertje bakken. Met de juiste ingrediënten en toppings maak je een heerlijk broodje hamburger. In dit recept voor Mexicaanse kipburgers heb ik gekozen voor een kipburgers met chorizo en guacamole als smaakmakers. Het is een simpel recept dat zo gemaakt is, maar dat totaal anders zal smaken dan de burgers die je al hebt gegeten. Voeg vervolgens een gegrilde maïskolf en zelfgemaakte friet aan de borden toe en je schotelt je gasten een overheerlijke Mexicaanse maaltijd voor!

Hoofdgerecht
2 personen
30 minuten
Ingrediënten
Burgers:
- 300 gram Kipgehakt
- 50 gram Chorizo
- Een halve Rode Peper
- 1 Lente Ui
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- Peper & Zout
- 2 Zachte Broodjes
Topping:
- 1 Avocado
- 1 Tomaat
- 1 Sjalotje
- 1 Teentje Knoflook
- Peper & Zout
Bereiding
Maak de BBQ klaar voor direct grillen op een temperatuur van ongeveer 160 graden.
Snijd de chorizo en de halve rode peper goed fijn. Snijd de lente ui in ringetjes en hak de helft er van fijn.
Meng vervolgens de chorizo, rode peper en de fijngehakte lente ui met het kipgehakt, 1 eetlepel paprika poeder en een snufje peper en zout. Vorm van dit mengsel 2 even grote kipburgers en gril deze in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin. Let er bij het vormen van de burgers op dat je ze iets groter maakt dan je broodje is. Tijdens het garen zullen de kipburgers iets krimpen.
Snijd ondertussen de 2 zachte broodjes doormidden en rooster deze gedurende 2-3 minuten op het BBQ rooster mee.
De topping
Voor de topping van de Mexicaanse kipburgers gaan we natuurlijk voor een simpele Guacamole. Snijd hiervoor de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees van de avocado met een lepel in een kom en prak deze fijn. Snijd vervolgens de tomaat in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng deze door de avocado. Snipper het sjalotje en meng ook deze door het mengsel. Pers vervolgens nog een teentje knoflook en voeg ook dit toe aan de Guacamole. Breng op smaak met peper & zout.
Opmaken
Wanneer de kipburgers gaar zijn, de broodje geroosterd en de Guacemole gereed is, is het tijd om de Mexicaanse Kipburgers te gaan opbouwen.
Besmeer beide broodjes met een eetlepel chilisaus en leg hier de burger op. Schep vervolgens een flinke eetlepel Guacemole op de burger en strooi de bewaarde lente ui hier over heen. Sluit het bouwen af met de bovenkant van het broodje.
Niet het recept dat je zocht?
Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.
Heerlijke burgers, weer eens wat anders met kippengehakt
Goed om te horen! En wat leuk dat je dit recept hebt geprobeerd. Dit is één van de eerste BBQ recepten op mijn blog 🙂
Vandaag gemaakt en echt een top burger!!! Heb ze gegrilled op de gietijzeren plancha. Beste burger die ik tot nu toe gemaakt heb op de green egg.
Goed om te horen! Deze ga ik zelf ook weer eens bereiden!
gisteren hem gemaakt om voor te schotelen aan vrienden en familie. Dit is een toppertje die nog vaak zal gemaakt (moeten) worden!
Bedankt voor je positieve reactie! Goed om te horen dat het heeft gesmaakt!
Fantastische burger erg lekker en veel lichter dan een gehaktburger.Topper.
Alleen de eetlepel chilisaus slaat niet in het lijstje.
Goed punt Ton! Ik zet het in de agenda om even toe te voegen aan het recept! Goed om te horen dat het heeft gesmaakt 🙂