kip gado gado burgers uitgelicht

Kip Gado Gado Burgers

Het is weer burger time! Ja, alweer! Het is nou eenmaal een verslaving.. Deze keer eens iets heel anders, namelijk een Kip Gado Gado burger! De optelsom was eenvoudig: I love burgers en Gado Gado is ook te gek. Makkelijk toch? Met dit burger recept schotel je je eters eens iets heel anders voor, maar ik beloof je dat ze je burger lekker zullen vinden. Op de foto lijkt het trouwens een hele stapel, maar deze burger druk je met je handpalm gemakkelijk iets platter, zodat ie ook nog in je mond past!
Toe aan een keer iets  anders? Dan zijn deze Kip Gado Gado Burgers de shit!

Hoofdgerecht

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

- 4 Broodjes
- 500 gram Kipgehakt
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- 2 eetlepels Ketjap Manis
- 1 theelepel Chilipoeder
- Paneermeel
- 2 Lente Uitjes
- 2 eetlepels Gebakken Uitjes
- 2 eetlepels Pindakaas
- 1 eetlepel Ketjap Manis
- 1 eetlepel Chilisaus
- 1 eetlepel Sambal
- 4 eetlepels Melk
- 1 handje Kroepoek

Voor de Gado Gado:
- Een halve Komkommer
- 2 Wortelen
- 1 Rode Ui
- 1 Lente Uitje
- 1 klein bakje Taugé
- 50 gram Sperziebonen
- 2 Eieren

Bereiding

Neem en kom en doe er het kipgehakt, het paprika poeder, het chilipoeder en 2 eetlepels van de ketjap manis in. Hak vervolgens 2 lente uitjes goed fijn en voeg deze ook toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar en voeg wat paneermeel toe om het mengsel iets minder nat te maken. Dek het mengsel af en zet in de koelkast.

Breng een pan met water aan de kook. Maak de wortelen schoon en snijd ze in dunne reepjes van 2 tot 3 centimeter lang. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Snijd de komkommer in dunne repen. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Hak een lente uitje in ringetjes

Blancheer de wortel en de sperziebonen en spoel ze daarna direct af met koud water. Doe de groenten in een kom met de rode ui, lente ui en de taugé. Doe vervolgens de eieren in de pan met water en kook een minuut of 8. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in partjes.

Doe de pindakaas, chilisaus, een eetlepel ketjap manis, de sambal en de melk in een pannetje en verwarm het al roerend even door. Als alle ingrediënten goed gemengd zijn mag de pan van het vuur, zodat de pindasaus kan afkoelen.

Steek nu de BBQ aan om de burgers te grillen. Ga hierbij ook voor een indirect deel van het grilrooster, om de broodjes te kunnen roosteren. Vorm 4 burgers van het gehakt.

Als zowel de geblancheerde groenten, als de pindasaus zijn afgekoeld, mag de pindasaus bij de groenten. Meng alles goed door en zet even aan de kant.

Als de BBQ heet is, is het tijd om de burgers te grillen. Leg ze op het grilrooster en grill ze 5 minuten aan de ene zijde. Draai de burgers nu en grill ze nog een minuut of 5. Snijd ondertussen de broodjes open.

Wanneer de burgers gaar zijn mogen ze van de BBQ. Leg vervolgens de opengesneden broodjes op het indirecte deel van het rooster en grill de broodjes ongeveer een minuut.

Het bouwen van de burgers

Neem de broodjes en leg de burgers er op. Doe een schep van de gado gado op burgers, gevolgd door de reepjes komkommer en partjes ei. Maak de burgers af met een beetje kroepoek en de bovenkant van het broodje.

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.