Delicious Kip Bacon Burgers met Ananas Salsa

Kip Bacon Burgers met Ananas Salsa

Burgers. Everyone loves them! En ik ben nu al een tijdje fan van kip burgers. Heerlijk om zelf te maken en kipgehakt kan met zoveel smaken gecombineerd worden. Eerder maakte ik al kipburgers met chorizo en guacamole. Deze keer ben ik voor een combinatie met ananas gegaan. Het resultaat: een burger met een frisse en tegelijk licht pittige smaak. Kortom, een heerlijke burger die je zeker moet proberen!

Heerlijke Kip Bacon Burgers met een Pittige Ananas Salsa

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 500 gram Kipgehakt
- 1 Rode Peper
- 6 plakjes Bacon
- 1 Ananas (of ananas uit blik)
- 4 eetlepels Chilisaus
- 2 Broodjes
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- Peper & Zout

Bereiding:

Maak allereerst de BBQ klaar om direct te grillen. Alles wat we voor dit recept gaan grillen leggen we direct boven de kolen of briketten op het rooster.

Wanneer de BBQ heet is, mag je eerst de 6 plakken bacon grillen totdat deze knapperig zijn. Dit kun je gewoon doen op het grilrooster. Let alleen op dat je de plakjes er niet tussendoor laat vallen, want bacon verspillen is uiteraard een doodzonde! Als de bacon knapperig is leg je deze op een stukje keukenpapier om uit te lekker.

Als de bacon uitgelekt is en ietsjes afgekoeld, mogen 2 plakjes fijn gesneden worden. Snijd vervolgens ook de rode peper fijn.

Meng nu de fijngesneden bacon, de helft van de rode peper en een eetlepel paprikapoeder door het kipgehakt en breng het op smaak met wat peper en zout. Vorm vervolgens 2 gelijke burgers van het gehaktmengsel en gril deze in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Halverwege keren uiteraard.

Nu de burgers op de gril liggen wordt het tijd voor de ananas salsa. Snijd hiervoor de ananas in kleine blokjes en vermeng deze met de overgebleven rode peper en 2 eetlepels chilisaus.

Wanneer de burgers bijna gaar zijn mogen de broodjes worden opengesneden, zodat deze even kunnen roosteren op de BBQ. Dit duurt ongeveer 30 seconden.

Burgers bouwen:
Wanneer alle ingredienten gaar of klaar zijn begint het leukste, het bouwen en eten!

Smeer ieder broodje in met 1 eetlepel chilisaus en leg vervolgens 2 plakjes bacon op ieder broodje. Leg nu de burgers op de broodjes, gevolgd door een flinke lepel van de pittige ananas salsa. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *