kalfs entrecote tonnato uitgelicht

Kalfsentrecote Tonnato

De Vitello Tonnato kennen we allemaal wel. Een klassiek recept van dungesneden kalfsvlees, geserveerd met een heerlijke tonijn mayonaise. Soms geserveerd als broodje. Uiteraard kun je een vitello tonnato op de BBQ bereiden door een mooi stuk kalfsvlees te garen en terug te koelen, om het vervolgens dun te snijden. Maar als je wat minder de tijd hebt zijn deze kalfsentrecotes tonnato een aanrader! Nog steeds de mooie combinatie van kalfsvlees en tonijn mayonaise, maar dan in een BBQ jasje.

kalfs entrecote tonnato recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Keukenmachine of Staafmixer

Instructies

  • Haal de kalfsentrecotes uit de koeling en uit de verpakking en laat ze rustig een beetje op kamertemperatuur komen.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden.
  • Laat ondertussen het blikje tonijn uitlekken en doe de tonijn, samen met de mayonaise en 1 eetlepel olijfolie in de keukenmachine. Draai de ingrediënten tot een gladde saus. Je kunt dit eventueel ook doen met een staafmixer. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zwarte peper.
  • Is de BBQ op temperatuur? Bestrijk de entrecotes dan rondom met de overgebleven olie. Bestrooi ze met wat grof zeezout en leg ze vervolgens op de BBQ. Gril de entrecotes nu 3 minuten per kant en laat ze daarna op een houten plank of een voorverwarmd bord 5 minuutjes rusten.
  • Neem nu de kalfsentrecotes en snijd ze in dunne plakken. Bestrooi met versgemalen peper en nog wat zout en verdeel daarna de tonijn mayonaise over het vlees. Maak de kalfsentrecote tonnato af met wat kappertjes en serveer vervolgens direct. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Kalfs Entrecote Tonnato
Kalfs Entrecote Tonnato

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *