indonesische coleslaw uitgelicht

Indonesische Coleslaw

Coleslaw is een typisch bijgerecht voor bij de BBQ en wordt zowel als op zichzelf staande salade, als op bijvoorbeeld een broodje pulled pork gegeten. Het recept voor de voor velen bekende coleslaw deelde ik al eerder. Deze keer ging ik voor een Indonesische variant, omdat ik ook voor een heerlijke Indonesische pulled pork ging. Dat recept volgt later deze week. Die Indonesische pulled pork, gecombineerd met deze heerlijke coleslaw, op een wit bolletje is echt een aanrader en ook nog eens totaal anders dan het broodje pulled pork dat je inmiddels wel kent van alle food festivals!

Een keer variëren? Ga dan voor deze Indonesische Coleslaw!

Bijgerecht

4 personen

15 minuten

Ingrediënten

– 200 gram Sugar Snaps
– 1 Winterpeen
– 0,5 Witte Kool
– 1 Rode Ui
– 1 Rode Peper
– Sap van 1 Limoen
– 2 eetlepels Mayonaise
– 3 eetlepels Chilisaus

Bereiding

Zet een pan water op het vuur en breng dit aan de kook. Voeg, wanneer het water kookt, de sugar snaps toe en blancheer ze 4 minuutjes. Giet de sugar snaps vervolgens af in een vergiet en spoel ze na met koud water. Dit zorgt er voor dat de sugar snaps niet verder garen en lekker knapperig blijven.

Neem nu een ruime kom en voeg hier de mayonaise, chilisaus en het limoensap aan toe. Meng goed door elkaar.

Maak de winterpeen, de witte kool en de rode ui schoon. Snijd de wortel en witte kool in dunne reepjes, ook wel bekend als julienne. Snijd de rode ui doormidden en vervolgens in dunne halve ringen. Snijd nu ook de sugar snaps in dunne reepjes en snijd dunne ringetjes van de rode peper.

Doe de wortel, witte kool, rode ui, rode peper en de sugar snaps in de kom met de mayonaise, chilisaus en limoensap en meng alles goed door elkaar.

Je Indonesische coleslaw is nu klaar en kan geserveerd worden. Als lekkere salade, of als topping van een lekker broodje pulled pork. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *