Bij een heerlijke steak van de BBQ denken we toch al snel aan rundvlees. Een mooie ribeye is hier bijvoorbeeld favoriet. Toch hoeft een mooie steak niet per se van het rund te komen. Eerder bewees ik dat al met bijvoorbeeld de Iberico Secreto en in dit recept laat ik je wederom kennis maken met een mooie steak van het Iberico varken: Iberico Tapilla. De Tapilla wordt gesneden uit de onderkant van de procureur van het Iberico varken en staat garant voor een mals stukje vlees, met een mooie vetmarmering. Zoals je van eerdere recepten wellicht weet houd ik het bij Iberico vaak simpel wat betreft kruiden en dat geldt ook voor deze steaks. Peper, zout en knoflook granulaat zijn de enige dingen die er op het vlees gaan. Je kunt dit kopen in de vorm van SPG rub, maar zelf maken is net zo makkelijk! Het resultaat? Waanzinnig malse en sup er smaakvolle Iberico steaks van je BBQ!

Ingrediënten:
- 1 kilo Iberico Tapilla (4 steaks)
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout
- Knoflook Granulaat
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
Instructies
- Haal het vlees ongeveer een uur voor je de steaks wilt bereiden uit de koeling en de verpakking.
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden.
- Dep de Iberico Tapilla steaks rondom droog met wat keukenpapier en breng ze daarna op smaak door ze te bestrooien met zwarte peper, zout en knoflook granulaat. Laat de steaks op een bord even rustig op kamertemperatuur liggen, tot de BBQ op temperatuur is.
- Is de BBQ heet? Haal dan even een borstel over je rooster en leg daarna de steaks op de grill. Grill de Iberico steaks 4 tot 5 minuten per kant, tot ze een mooie grilstreep hebben en er een kerntemperatuur van 55 graden is bereikt.
- Haal de Iberico steaks bij die kerntemperatuur van de BBQ en laat ze 5 minuten rusten op een houten snijplank of voorverwarmd bord. Serveer de steaks daarna in hun geheel of snijd ze eerst in dunne repen en serveer ze daarna. Eet smakelijk!