iberico koteletten uitgelicht

Iberico Koteletten

Als ik voor varkensvlees op de BBQ ga, dan is Iberico vlees favoriet! Iberico vlees wordt wel eens vergeleken met Wagyu rundvlees, maar dan van het varken. Ik snap dat wel. Iberico vlees heeft zo’n mooie vetmarmering door het vlees, die zoveel smaakt af geeft. Dat moet je echt eens proberen! Ga bijvoorbeeld voor deze Iberico koteletten van de BBQ, die je eerst lekker rubt en daarna volgens de reverse sear methode bereidt. Heerlijk!

Iberico Koteletten van de BBQ
Iberico Koteletten van de BBQ

Hoofdgerecht

2-4 personen

1 uur

Ingrediënten

– 2 Iberico Koteletten
– 2 eetlepels BBQ Rub

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Kernthermometer

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij eerst voor indirect hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.

Haal ondertussen de Iberico koteletten uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze rondom met je favoriete all puprose rub of rub voor varkensvlees en laat ze zo even liggen tot de BBQ op temperatuur is.

Is de BBQ op temperatuur? Steek dan de probe van je kernthermometer in één van de koteletten en leg beide koteletten op het rooster van de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de Iberico koteletten nu tot een kerntemperatuur van 54 graden.

Haal de koteletten bij een kerntemperatuur van 54 graden kort van de BBQ en maak de BBQ gereed voor directe hitte en een temperatuur van 160 tot 180 graden.

Is de BBQ weer op temperatuur? Gril de koteletten dan 2 minuten aan beide kanten. Haal ze vervolgens van de BBQ en laat ze een paar minuutjes rusten voor je ze serveert en aansnijdt. Eet smakelijk!

Iberico Koteletten BBQ
Iberico Koteletten BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *