hasselback potatoes met pesto uitgelicht

Hasselback Potatoes met Pesto

Hasselback Potatoes. Die zien er dus echt supertof uit! En uit het BBQ boek van Julius Jaspers, Smart BBQ leerde ik dat je ze ook makkelijk op de BBQ kunt maken. Dus dat deed ik. Met een heerlijke pesto, want dat moest van Julius. Dit is echt een goed bijgerecht, dat heerlijk smaakt en er ok nog eens goed uitziet op je bord!
Hasselback Potatoes zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook heerlijk. Probeer dit Hasselback Potatoe recept met Pesto eens!

Bijgerecht

4 personen

1 uur en 10 minuten

Ingrediënten

- 4 Grote Iets Kruimige Aardappelen
- 2 Teentjes Knoflook
- Olijfolie
- 2 eetlepels Boter
- Grof Zeezout

Voor de Pesto:
- 0,5 Bos Basilicum
- 1 Teentje Knoflook
- 10 gram Pijnboompitten
- 15 gram Geraspte Parmezaanse Kaas
- 50 ml Olijfolie
- Zout naar smaak

Overige benodigdheden

- Keukenmachine
- BBQ met Deksel
- Aluminium Schaal voor op de BBQ

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een temperatuur van ongeveer 190 graden en een indirect gedeelte waar de aardappels straks kunnen garen. Zorg er voor dat ongeveer de helft van je rooster zich niet direct boven hete kolen bevindt, dan zit je sowieso goed.

Was ondertussen de aardappelen en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze op de meest vlakke kant en snijd ze vanaf de bovenkant om de halve centimeter voor driekwart in. De aardappel moet dus nog wel stevig aan elkaar blijven zitten. Als je de aardappel verder insnijd heb je kans dat ie uit elkaar valt als hij gaar is.

Snijd nu 2 teentjes knoflook in flinterdunne plakjes en doe een plakje knoflook in iedere snede die je in de aardappelen hebt gemaakt. Leg de aardappelen nu op in het aluminium schaaltje en besprenkel ze met olijfolie en grof zeezout. Smeer nog klein beetje boter op iedere aardappel en zet je schaal op de BBQ.

De aardappelen moeten nu een uur op de BBQ. Check tussendoor nog een paar keer de temperatuur van de BBQ en besmeer de aardappelen elk kwartier met nog een beetje boter.

De pesto:
Nu de aardappelen op de BBQ liggen, is het tijd om de pesto te maken. Neem hiervoor de de knoflook, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en de helft van de olie en draai deze in de keukenmachine tot een puree. Voeg vervolgend de basilicumblaadjes, het zout en de rest van de olie toe en draai tot een gladde pesto. Doe de pesto in een kommetje en zet weg tot de aardappelen gaar zijn.

Als de aardappelen een uur op de BBQ hebben gelegen zijn ze gaar en mogen ze van de BBQ. Schep er alvast een lepel van de pesto overheen en serveer de rest van de pesto ernaast. Eet smakelijk!

2 reacties

  1. Beste,
    Hoe lang duurde het bij jullie voor de aardappelen gaar waren? Hier liggen ze nu al meer dan 2h op en nog niet te doorprikken. Heb ik dan misschien iets verkeerd gedaan of is er iets waar ik extra op moet letten?

    • Hoi Joris, bedankt voor je bericht. Ik was er natuurlijk niet bij, dus kan niet inschatten wat er verkeerd is gegaan. Wellicht is je thermometer niet op orde of had je een andere aardappelsoort. Na 2 uur nog niet gaar lijkt me echter sterk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *