Groente Strudel

Groente Strudel

Als je mijn recepten vaker leest zul je wel weten dat ik van een avondje BBQ’en altijd een volledige maaltijd probeer te maken. Bijgerechten horen daar dus bij en ook in de dagelijkse behoefte aan groenten probeer ik te voorzien. Met deze groente strudel is dat aardig gelukt moet ik zeggen. Helemaal niet moeilijk om te maken trouwens. Maar ziet er wel heel mooi uit op tafel en smaakt ook nog eens te gek! Het proberen waard dus.

Heerlijke bijgerechten maak je ook op de BBQ. Deze groente strudel bijvoorbeeld!
Heerlijke bijgerechten maak je ook op de BBQ. Deze groente strudel bijvoorbeeld!

Bijgerecht

4 personen

50 minuten

Ingrediënten

- 5 plakjes Diepvries Bladerdeeg
- 0,5 Courgette
- 1 Winterpeen
- 1 Rode Paprika
- 1 Ei
- Bloem
- 1 eetlepels Ras El Hanout
- 1 eetlepel Olijfolie

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen
– Bakpapier

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirect hitte en een temperatuur van 200 graden. Leg de pizzasteen een kwartier voor je de strudel gaat bakken op de BBQ, zodat deze kan voorverwarmen.

Maak de courgette, winterpeen en paprika schoon en snijd ze in reepjes. Ze een wok of koekenpan op middelhoog vuur en doe de olijfolie in de pan. Voeg eerst de wortel toe en bak deze 5 minuutjes. Voeg daarna de courgette en paprika toe en bak deze 3 minuutjes. Voeg tot slot de Ras El Hanout toe aan de groenten en bak alles, al omscheppend, nog 2 minuutjes door. Haal de pan nu van het vuur en laat de groenten een beetje afkoelen.

Haal nu het bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakjes ontdooien. Bebloem nu je werkblad en leg alles plakjes bladerdeeg op elkaar. Rol de stapel bladerdeeg uit tot een rechthoekige plak deeg, die ongeveer de dikte heeft van een oorspronkelijk plakje bladerdeeg.

Verdeel de groenten over het midden van het bladerdeeg en vouw eerst de zijkanten naar binnen. Vouw het deeg vervolgens helemaal om de groenten heen en keer het om, zodat de gevouwen kanten naar beneden wijzen. Leg de strudel op deze manier op het bakpapier.

Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Schuif de strudel vervolgens op de BBQ en bak deze ongeveer 30 minuten, tot hij mooi goudbruin en krokant is.

Haal de groente strudel nu weer van de BBQ en snijd deze in vier gelijke delen en serveer direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *