grilled chicken pizza uitgelicht nieuw

Grilled Chicken Pizza

Weer een pizza recept deze keer. De pizzasteen er weer bij gepakt en voor een mooi recept gegaan met ingrediënten die ik in huis had. Het werd deze pizza met gegrilde kip, rode ui en broccoli. Simpel, maar doeltreffend. Erg lekker! En pizza bakken op de BBQ is zoveel lekkerder. Alles dat je nodig hebt is een pizzasteen en een BBQ met deksel. Door de hoge temperatuur die je kunt bereiken met de BBQ is de pizza in een paar minuten gaar, wat zorgt voor een heerlijk krokante bodem!

Met een pizzasteen bak je de heerlijkste pizza's zelf op de BBQ. Ga bijvoorbeeld eens voor deze Pizza's met gegrilde kip!

Hoofdgerecht

2 personen

1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

– 280 gram Bloem
– 200 ml Lauwwarm Water
– 10 gram Gedroogde Gist
– 1 theelepel Zout
– 1 theelepel Suiker
– 1 theelepel Versgemalen Peper
– 1 Eetlepel Olijfolie
– 8 eetlepels Passata
– 1 Kipfilet
– 1 kleine stronk Broccoli
– 1 Rode Ui
– 100 gram Geraspte Kaas
– 1 theelepel Paprikapoeder
– 1 theelepel Chilipoeder
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen
Pizzaschep (optioneel)

Bereiding

Voor het bereiden van de pizza’s beginnen we met het maken van het pizzadeeg. Dit moet een uur rijzen, dus alle andere voorbereidingen kunnen dan gedaan worden.

Meng voor het deeg het zakje gist door het lauwwarme water en laat dit even staan. Maak vervolgens op het aanrechtblad een hoopje van de bloem en maak hierin een kuiltje. Voeg het zout toe aan de bloem. Schenk vervolgens de eetlepel olijfolie en een beetje van het water met gist in het kuiltje en roer hier met je vingers voorzichtig wat bloem doorheen.

Wanneer het water is opgenomen door de bloem kun je weer wat nieuw water toevoegen en mengen met de bloem. Ga hiermee door tot het water op is en er een glad en elastisch deeg is ontstaan. Doe de deegbal vervolgens in een kom en dek deze af met een theedoek. Laat het deeg vervolgens een uur rijzen op een warme plek.

Neem nu de kipfilet en breng deze op smaak met het paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Snijd de rode ui in ringen. Was de broccoli en snijd de er flinke roosjes broccoli van af. Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Kook de broccoli roosjes 2 minuten en spoel ze daarna gelijk af met koud water.

De BBQ klaarmaken en de kipfilet grillen

Nu is het tijd voor het voorbereiden van de BBQ. Steek deze aan en ga hierbij voor directe hitte en in eerste instantie een temperatuur van 180 graden. Op deze temperatuur gril je de kip af, beide zijden ongeveer 5 minuutjes.

Is de kip gegrild? Stook de BBQ verder op tot een temperatuur tussen de 250 en 300 graden. Is die temperatuur bereikt? Schuif dan alle kolen uit het midden weg en leg de pizzasteen vast op de BBQ om voor te verwarmen. De pizzasteen wordt op die manier egaal warm.

Het beleggen van de pizza’s

Als het deeg een uur heeft gerezen, wordt het tijd om het uit te rollen en de pizza’s te beleggen. Deel het deeg hiervoor in 2 gelijke delen en rol één van de delen op een met bloem bestoven aanrechtblad uit tot het ongeveer 3 millimeter dik is. Verplaats het deeg tijdens het uitrollen regelmatig om er voor te zorgen dat het niet aan het aanrechtblad blijft plakken.

Wanneer je het pizzadeeg hebt uitgerold is het makkelijks om de bodem op de pizzaschep te leggen voordat je de pizza gaat beleggen. Bestrijk de bodem eerst met 3 tot 4 eetlepels tomatensaus en beleg de pizza vervolgens met de ringen rode ui en roosjes broccoli. Snijd ook de kipfilet in plakken en leg deze op de pizza. Strooi tot slot de helft van de geraspte kaas over de pizza.

De pizza bakken op de BBQ

Nu mag de pizza op de BBQ. Het is aan te raden om de pizzasteen te bestuiven met een beetje bloem, zodat je de pizza er later gemakkelijk af krijgt. Schuif de pizza van de pizzaschep op de pizzasteen en sluit de BBQ met de deksel.

Bak de pizza vervolgens in 3 tot 6 minuten gaar. Je kunt controleren of de bodem gaar is door er een aardappelschilmesje in te steken. Als het mesje droog is wanneer je deze weer uit de bodem haalt is de bodem gaar en word het tijd om aan tafel te gaan! Gebruik de pizzaschep om de pizza van de steen te halen én om de pizza op te serveren aan tafel. Wacht nog een paar minuutjes met het aansnijden, want een pizza die gloeiend heet is snijdt lastiger dan een pizza die een paar minuutjes is afgekoeld. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *