BBQ Recept voor geroosterde wortelen

Geroosterde Wortelen

Een BBQ is pas echt compleet met bijgerechten en groenten mogen dan ook niet ontbreken. Groenten van de BBQ toveren is echter helemaal niet moeilijk. Een hoop groenten zijn namelijk goed geschikt om te roosteren. Wortelen bijvoorbeeld. En als je, zoals ik deed in dit recept, gebruik maakt van een regenboog wortelmix, krijg je ook nog eens een kleurrijk gerecht!

Een makkelijk bijgerecht voor op de BBQ? Ga voor deze geroosterde wortelen!
Een makkelijk bijgerecht voor op de BBQ? Ga voor deze geroosterde wortelen!

Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 35 minuten

Ingrediënten

- 600 gram Regenboog Wortelmix
- 1 Sinaasappel
- 2 eetlepels Olijfolie
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met deksel
Bakkwast
– Rasp

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 180 tot 200 graden.

Zet vervolgens een grote pan water op het vuur en breng dit aan de kook. Maak de wortelen schoon en kook ze, wanneer het water kookt, 5 minuutjes. Giet het kokende water vervolgens af en spoel de wortelen af met koud water.

Dep de wortelen nu droog met keukenpapier en bestrijk ze rondom met de olijfolie. Breng ze vervolgens op smaak met peper, wat zout en de rasp van de sinaasappel.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de wortelen dan op, het indirecte deel van, de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en laat de wortelen 10 minuutjes roosteren. Knijp daarna een halve sinaasappel uit over de wortelen en rooster ze nog eens 10 minuutjes.

Haal de wortelen hierna van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *