geroosterde paprika feta dip uitgelicht

Geroosterde Paprika & Feta Dip

Vandaag weer een simpel, maar leuk voor- of bijgerecht. Deze dip, van geroosterde paprika’s en feta kun je eenvoudig klaarmaken op de BBQ en is een lekker voorafje. Dip de pita chips, die je zelf maakt van pitabroodjes in lekkere dip en je gasten hebben alvast wat te eten. Dat is toch een stuk beter dan dat standaard stokbroodje met kruidenboter? 

Maak deze makkelijke dip, met geroosterde puntpaprika en feta, eenvoudig op de BBQ!

Voor-/Bijgerecht

2 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 2 Rode Puntpaprika’s
– 1 Ui
– 2 teentje Knoflook
– 100 gram Feta
– 2 eetlepels Olijfolie
– 2 eetlepels Citroensap
– 1 eetlepel Gedroogde Oregano
– 3 Pitabroodjes

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Keukenmachine

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 230 graden.

Pel de ui en snijd deze in 8 parten. Snijd de paprika’s door de helft en haal de zaadlijsten er uit. Bestrijd de paprika’s en parten ui met de olijfolie.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de paprika’s dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Draai na een kwartier de paprika’s om en leg de partjes ui er bij. Haal na een kwartier de groenten van de BBQ en doe ze in een grote diepvrieszak. Laat de groenten 10 minuutjes afkoelen.

Haal na 10 minuten de groenten uit de zak en pel het vel van de puntpaprika’s. Snijd de paprika’s in grove stukken.

Doe de paprika, ui, knoflook en citroensap in de keukenmachine. Verkruimel de feta en voeg deze samen met de oregano ook toe. Draai de ingrediënten tot een dip met grove textuur.

Snijd ondertussen de pitabroodjes doormidden en in driehoekige partje en rooster ze krokant op de BBQ. Serveer de geroosterde paprik & feta dip met de geroosterde pita chips. Eet smakelijk!

2 reacties

  1. Bedankt voor je recept, hij was heerlijk! Enige wat ik volgende keer anders ga doen is meteen een dubbele hoeveelheid maken, hij was veel te snel op 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *