geroosterde chinese kool uitgelicht

Geroosterde Chinese Kool

Toen ik laatst het boek Yakitori & Korean BBQ reviewde en daarvoor dus ook aan de yakitori ging, was ik op zoek naar een bijpassend bijgerecht waarmee ik ook nog wat groenten binnen zou krijgen. Het moest een licht gerecht worden, dat wel veel smaak had en zodoende eindigde ik met deze geroosterde Chinese kool. Heerlijk op smaak gebracht met hoisinsaus en daarna geroosterd op de BBQ. Een heerlijk bijgerecht van de BBQ, met een Aziatisch tintje.

Groente van de BBQ? Ga voor deze Aziatisch geroosterde Chinese kool!
Groente van de BBQ? Ga voor deze Aziatisch geroosterde Chinese kool!

Bijgerecht

2-3 personen

50 minuten

Ingrediënten

– 1 Chinese Kool
– 3 eetlepels Hoisinsaus
– 2 eetlepel Sesamolie
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Bastingkwast

Bereiding

Snijd de Chinese kool over de lengte doormidden en leg beide helften met de gesneden kant naar boven op een snijplank. Meng in een kommetje de hoisinsaus met de sesamolie en wat zwarte peper. Bestrijk de gesneden kanten van de Chinese kool vervolgens met het mengsel en laat dit een half uurtje lekker intrekken.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte. Houd een temperatuur aan van ongeveer 180 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi de snijkanten van de Chinese kool dan met een beetje grof zeezout en leg beide helften, nog steeds met de gesneden kant naar boven, op het indirecte gedeelte van de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en laat de Chinese kool een kwartier roosteren.

Leg na een kwartier de Chinese kool met de gesneden kanten naar beneden op het directe gedeelte van de BBQ en grill deze kant een minuutje. Haal de Chinese kool daarna van de BBQ en serveer direct. Bijvoorbeeld bij deze yakitori! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *