wild zwijn rack uitgelicht

Gerookt Wild Zwijn Rack

Een varkensrack en lamsrack heb je wellicht al eens bereid op de BBQ, maar heb je al eens een wild zwijn rack geprobeerd? Nee? Ik kan het je aanraden! Het rack van een wild zwijn is enigszins vergelijkbaar met een varkensrack, maar is iets kleiner en minder vet. Daarbij heeft het vlees van een wild zwijn een veel rijkere smaak, omdat wilde zwijnen veel gevarieerder eten. Je eet een wild zwijn rack nog een beetje rosé en in dit recept voorzien we het rack van wildzwijn van een mooie rub en een vleugje rook. Nog even goed heet af grillen en je zet een heerlijk gerecht op tafel, dat er ook nog eens mooi uit ziet!

wild zwijn rack recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 2 uur 20 minuten
Porties: 4

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal het wild zwijn rack uit de koeling en verpakking en snijd loshangende stukjes vlees en vet weg. Het kan zijn dat er aan de vleeszijde van het wild zwijn rack een vlies zit. Dit kun je weghalen door het in te snijden en er vervolgens met de achterkant van een lepel onder te komen. Je kunt het vlies dan voorzichtig lostrekken. Dep het vlees vervolgens droog met keukenpapier.
  • Pak nu je all purpose BBQ rub er bij en bestrooi het wild zwijn rack rondom met de rub. Wrijf de rub goed in het vlees en leg het wild zwijn rack op een bord. Zet het vlees voor een uurtje terug in de koeling, zodat de smaken in het vlees kunnen trekken.
  • Haal het wild zwijn rack na een uur weer uit de koeling om het een beetje op kamertemperatuur te laten komen. Steek nu ook de BBQ aan. Ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur tussen de 100 en 120 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de chunks rookhout toe te voegen aan de brandende kolen. Leg daarna het wild zwijn rack op de BBQ. Steek nu ook de probe van je kernthermometer in het vlees en sluit de BBQ met de deksel. Gaar het wild zwijn rack nu tot een kerntemperatuur van 52 graden. Dit duurde bij mij ongeveer 40 minuten.
  • Is de kerntemperatuur van 52 graden bereikt? Dan mag het wild zwijn rack even van de BBQ. Maak nu de BBQ gereed voor directe hitte en een temperatuur van 230 graden.
  • Is de BBQ gereed? Dan is het tijd om het wild zwijn rack af te grillen. Doe dit 2 minuten per kant, zodat het vlees een mooie grillstreep krijgt. De uiteindelijke kerntemperatuur moet 60 graden zijn.
  • Is het wild zwijn rack gaar? Dan mag het van de BBQ. Laat het vlees nu 5 minuten rusten en snijd het daarna aan. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *