Gegrilde Caesar Salade

Gegrilde Caesar Salade

Zei die gozer nou gegrilde salade? Gaat het wel goed met hem? Oh jazeker zei ik gegrilde salade! Als BBQ liefhebber ben je het met me eens dat alles beter wordt op de BBQ, toch? Nou dat geldt ook voor de welbekende caesar salade! In dit recept gril je zowel het brood voor de croutons als de romaine sla op het rooster. En voor die sla geldt dat dat kleine knisperende randje aan de sla en de gegrilde smaak een lekkere toevoeging is aan het geheel. Aanrader om deze gegrilde caesar salade dus eens als bijgerecht te serveren, of als lunch natuurlijk!

Gegrilde Caesar Salade
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 392kcal

Ingrediënten:

  • 2 kroppen Baby Romaine
  • 50 gram Parmezaanse Kaas (geschaafd)
  • 3 eetlepels Caesar Dressing (zelfgemaakt is het lekkerst)
  • 4 sneetjes (Oud) Brood
  • 10 eetlepels Olijfolie
  • 2 tenen Knoflook
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Grof Zeezout

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Snijd ondertussen de kroppen baby romaine in tweeën en verwijder indien nodig de buitenste bladeren. Deze kunnen soms wat vies of lelijk zijn.
  • Maak je de caesar dressing zelf? Zorg dan dat je deze ook gereed hebt. Doe daarna 8 eetlepels olijfolie in een kommetje en knijp daar de teentjes knoflook in uit. Voeg naar wens zwarte peper en zeezout toe en meng door elkaar.
  • Is de BBQ op temperatuur? Neem dan de sneetjes brood en bestrijk met behulp van de bastingkwast één kant met de knoflook olie. Leg de broodjes vervolgens met deze kant naar beneden op het rooster en gril de broodjes tot ze mooi krokant worden.
  • Bestrijk nu de andere kant van de sneetjes brood met de olie, draai de broodjes vervolgens om en gril tot ook de andere kant mooi krokant is. Haal de sneetjes brood dan van de BBQ en laat even rusten.
    Gegrilde Caesar Salade
  • Neem nu de bastingkwast en bestrijk de snijkanten van de kroppen romaine sla met de resterende eetlepels olijfolie. Leg de sla vervolgens met de snijkant naar beneden op het rooster van de BBQ en gril de sla 4 tot 6 minuten, tot de sla een mooie grilstreep heeft en de randjes een beetje krokant beginnen te worden. Haal de sla dan weer van de BBQ.
    Gegrilde Caesar Salade
  • Neem nu een mooi bord en leg hier de kroppen gegrilde sla op. Verdeel hier de casear dressing over. Snijd daarna de sneetjes brood in croutons en pak de geschaafde Parmezaanse kaas er bij. Bestrooi de sla hier mee en maak de gegrilde caesar salade af met een draai versgemalen zwarte peper.
  • Serveer de gegrilde caesar salade van de BBQ vervolgens direct. Eet smakelijk!
    Gegrilde Caesar Salade

Benadering van voedingswaarden

Calories: 392kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 19g | Fat: 17g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 6g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 22mg | Sodium: 758mg | Potassium: 1289mg | Fiber: 12g | Sugar: 9g | Vitamin A: 41111IU | Vitamin C: 19mg | Calcium: 449mg | Iron: 7mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *