Dry Rub voor Varkensvlees

Een goede rub voor varkensvlees, die zowel geschikt is voor low & slow sessies als voor het grillen van een lekkere karbonade. De samenstelling van deze rub heeft me al meermaals heerlijke pulled pork en spareribs opgeleverd, maar als je de suiker uit de rub weg laat heb je ook een heerlijke kruidenmix voor het snellere grilwerk. En ja, natuurlijk kun je kiezen voor een kant-en-klare dry rub, bijvoorbeeld van Van Beekum Specerijen, maar zelf je rub samenstellen is leuk om te doen en je kunt steeds verder finetunen.

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten

Ingrediënten:

Instructies

  • Neem een mengkom en meng hierin alle ingrediënten tot een rub. Gebruik de rub vervolgens om een stuk procureur of spareribs mee te kruiden of giet de rub over in een droge, goed afsluitbare pot.
  • Ga je de rub gebruiken voor het grillen van vlees op hogere temperatuur? Laat de suiker dan achterwege.

Notities

Ik gebruik deze rub regelmatig voor pulled pork, waarbij ik het vlees eerst in smeer met mosterd. Doe je dit niet? Dan kun je ook een halve eetlepel mosterdpoeder toevoegen aan de rub.
Wil je toch met een kant-en-klare rub aan de gang? Ik gebruik regelmatig deze BBQ rub voor varkensvlees en die doet het ook goed voor pulled pork en spareribs. Deze rub is minder geschikt voor vlees dat je gaat grillen, omdat de rub suikers bevat.
Dry Rub voor Varkensvlees

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.