Dakkochi

Toen ik een tijdje terug Korean Shortribs ging bereiden besloten we er gelijk maar een hele Korean style BBQ van te maken. Daarom maakte ik naast de shortribs ook nog Dakkochi. Pittige Koreaanse kipspiesen. Een makkelijk recept, want waar je kip in veel recepten ruim van te voren kruidt met de lekkerste kruidenmixen, is dat hier niet het geval De heerlijke smaak van deze spiesen komt namelijk grotendeels op het conto van de Dakkochi saus, waarmee je de spiesen tijdens de bereiding een paar keer mee bestrijkt.

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Gebruik je voor dit recept houten spiesen? Zorg dan dat je deze minimaal een half uur van te voren even in het water legt om te weken. Zo verbranden ze niet zo snel op de BBQ.
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Snijd ondertussen de kippendijen in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm groot. Snijd daarnaast de lente uitjes in stukken van 2 cm lang.
  • Waar kant-en-klare marinades vaak sterk van smaak zijn en veel kruiden en specerijen bevatten, is dat hier wel anders. Je maakt namelijk een eenvoudige marinade van de de zonnebloemolie, mirin en wat versgemalen zwarte peper en keukenzout. Voeg hier de stukjes kip aan toe, meng even door elkaar en zet aan de kant.
  • Neem nu nog een mengkom en doe hier de ketchup, Gojuchang pasta, honing basterdsuiker, sojasaus en sesamolie in. Perst vervolgens met behulp van een knoflookpers de teentjes knoflook uit boven de kom en meng alles goed door elkaar.
  • Is de BBQ op temperatuur? Neem dan de spiesen er bij en rijg de stukken kip en lente uit om en om op de spiesen.
  • Nu mogen de spiesen op de BBQ. Gril ze eerst 3 minuutjes op één kant en keer ze vervolgens om. Bestrijk nu met behulp van een bastingkwast de gegrilde kant met de Dakkochi saus en gril de spiesen wederom 3 minuten. Keer de spiesen vervolgens weer om en bestrijk nu de andere gegrilde kant met de saus. Herhaal dit tot de spiesen ongeveer 15 minuutjes op de BBQ hebben gelegen en beide kanten van de spiesen 2 keer een laagje saus hebben gekregen.
  • Nu mogen de spiesen weer van de BBQ. Serveer ze direct, eventueel met de overgebleven saus voor de liefhebber. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *