Recept: Courgette Geitenkaas Rolletjes

Courgette Geitenkaas Rolletjes

Als de BBQ aan gaat is dat bij veel mensen voornamelijk voor vlees. Bij mij natuurlijk ook vaak, maar ik probeer ook altijd wel een bijgerechtje op de BBQ te maken. Deze keer werden het courgette geitenkaas rolletjes. Een makkelijk recept, met maar een paar ingrediënten en toch heel erg lekker. Ook prima als je veel eters krijgt en kleine hapjes wilt serveren, want door de cocktailprikker heeft men geen bord nodig om deze rolletjes te eten.
Op zoek naar heerlijke groente recepten voor de BBQ? Deze courgette rolletjes met geitenkaas zijn een aanrader!
Op zoek naar heerlijke groente recepten voor de BBQ? Deze courgette rolletjes met geitenkaas zijn een aanrader!

Bijgerecht

4 personen

15 minuten

Ingrediënten

- 1 Courgette
- 100 gram Geitenkaas Naturel
- Versgemalen Zwarte Peper

Overige benodigdheden

- Cocktailprikkertjes

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hier voor zowel een direct, als een indirect gedeelte, zodat je de mogelijkheid hebt om de courgetterolletjes te verplaatsen naar een minder heet deel van de BBQ.

Was de courgette en droog hem met wat keukenpapier. Snijd de uiteinden van de courgette. Neem vervolgens een kaasschaaf en schaaf dunne plakken courgette over de hele lengte.

Grill alle plakken courgette vervolgens op de BBQ. Een minuutje aan beide kanten. Zodat de courgette een grilstreepje krijgt en wat zachter wordt. Hierdoor is de courgette straks makkelijker op te rollen.

Haal alle plakken courgette weer van de BBQ en laat een beetje afkoelen.

Leg nu op één van de uiteinden van iedere plak courgette een lepeltje geitenkaas en maal hier wat zwarte peper overheen. Rol de plakken courgette op vanaf de kant met geitenkaas en zet vast met een cocktailprikker.

De rolletjes mogen nu op de BBQ. In eerste instantie een minuutje direct boven de kolen, gevolgd door nog een paar minuutje op een iets koelere plek op het rooster.

Als de courgetterolletjes een beetje warm aanvoelen en de geitenkaas iets zachter is geworden, mogen de rolletjes van de BBQ en is het tijd om te eten. Eet smakelijk!

2 reacties

    • Hi Dini,

      Voor de vegetariërs onder ons is dit een heerlijk hapje van de BBQ! En dan hoef je niet gelijk naar de standaard vleesvervangers te grijpen. Op mijn website vind je ook een variant met haloumi. Ook erg lekker!

      Sowieso heb ik wel meer vegetarische gerechten online staan. Gevulde tomaten, gevulde pompoen, gevulde puntpaprika’s, falafel burgers, gepofte zoete aardappel en nog meer. Erg lekker als bijgerecht, maar ook als je vegetarisch eet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *