Chimichurri Maiskolven

Soms heb je van die gerechten die ineens in je opkomen en als je ze dan probeert, dan klopt het precies! Dit was er zo eentje. Het is misschien het kortste recept op mijn site en de bereiding is zo eenvoudig dat het eigenlijk geen uitleg nodig heeft, maar deze chimichurri maiskolven zijn zó lekker dat ik het toch gewoon doe! Je hebt chimichurri ongetwijfeld al eens geprobeerd met picanha, dat is inmiddels een echte BBQ klassieker. Maar de combinatie met mais is dus ook top. Zet deze dus maar snel op de to-do list!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten:

Instructies

  • Voordat je aan dit recept begint is het belangrijk dat je de chimichurri al hebt voorbereid. Staat deze nog niet klaar? Bereid deze dan via dit chimichurri recept.
  • Daarnaast is het belangrijk dat de maiskolven voorgekookt zijn. Je kunt voorgekookte maiskolven kopen, of de maiskolven zelf nog even 5 minuutjes voorkoken.
  • Alle voorbereidingen gedaan? Steek dan de BBQ aan en ga voor directe hitte en een temperatuur tussen de 160 en 180 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Neem dan een bord en verspreid hier de helft van de chimichurri over. Rol de maiskolven door de chimichurri en leg ze vervolgens op de BBQ. Gril ze in 10 minuutjes rondom mooi goudbruin en rol ze halverwege nog eens door de chimichurri op het bord.
  • Haal de maiskolven na 10 minuten van de BBQ en leg ze op een bord. Serveer de maiskolven met de rest van de chimichurri. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Chimichurri Maiskolven van de BBQ
Chimichurri Maiskolven van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *