chimichurri chicken uitgelicht

Chimichurri Chicken van het Spit

Er gaat hier met grote regelmaat een kip op het spit. Het is een lekkere én eenvoudige manier om een perfect kippetje te grillen en ik vind het leuk om met de smaken van de kip te variëren. Dit keer combineerde ik een mooie Label Rouge Zwartpoot Kip van The Butchery met de chimichurri boter en chimichurri die je al op mijn blog terug kunt vinden. Het resultaat? Een heerlijk mals kippetje van de BBQ met de mooie smaken van chimichurri. Aanrader dus!

chimichurri chicken recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Russtijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 55 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor de bereiding van deze kip ga ik er vanuit dat je de chimichurri boter en chimichurri reeds hebt voorbereid. Je kunt de chimichurri eventueel ook bereiden terwijl de kip gaart, maar ik vind hem zelf lekkerder als ie al wat langer van te voren klaar staat. Daarnaast is het belangrijk dat de chimichurri boter al een beetje op kamertemperatuur is.
  • Neem de kip uit de koeling en leg deze op je werkblad. Het is nu zaak om ruimte te creëren tussen het vlees en het vel van de kip. Doe dit door aan een open kant voorzichtig met je vingers onder de huid te gaan en deze steeds iets verder los te maken. Je zult niet overal bijkomen, maar probeer de huid zoveel mogelijk los te maken. Zorg er daarbij voor dat de huid niet scheurt.
  • Is het vel voldoende los gemaakt van de kip? Verdeel dan driekwart van de chimichurri boter onder het vel van de kip. Pak hierna de de rest van de boter en smeer hier de buitenkant van de kip rondom mee in. Zet de kip nu nog even weg, tot het tijd is om de kip te gaan garen.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga daarbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 150 graden. Is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de BBQ klaar te maken voor het gebruik van je rotisserie. Pak nu ook de kip er weer bij en schuif deze op het spit. Vaak blijven de vleugels goed zitten onder de klemmen van het spit, maar soms werken ze niet mee. Dit kun je eenvoudig oplossen door een stuk slagerstouw om de kip te binden.
  • Plaats het spit op de BBQ. Zet de rotisserie aan en sluit de BBQ met de deksel, zodat de kip rustig kan garen. Gaar de kip tot een kerntemperatuur van 72 graden. Dit duurde bij mij ongeveer 75 minuten.
  • Heb je een draadloze kernthermometer (zoals de MEATER)? Dan kun je de kerntemperatuur continu meten. Anders kun je de thermometer af en toe in de kip prikken om te kijken hoe ver je bent.
  • Is de kerntemperatuur van 72 graden bereikt? Dan mag het spit van de BBQ. Haal de kip er voorzichtig af en laat hem 10 minuutjes rusten. Serveer de kip vervolgens als geheel, samen met de chimichurri. Iedereen kan dan zelf zijn favoriete stukje kip afsnijden. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.