chili jam uitgelicht

Chili Jam

Dit keer een recept waarvoor je de BBQ niet per se aan hoeft te steken. Het mag natuurlijk wel, maar op het fornuis is wellicht iets makkelijker. Kun je de BBQ vast gereed maken om burgers te grillen straks! Deze chili jam is namelijk heerlijk als topping op je burger. Al doet deze het ook goed op tosti’s, sandwiches, kip en eigenlijk alles! Het zal dan ook geen verrassing zijn dat deze chili jam inmiddels een vast plekje heeft in de koelkast hier.

chili jam recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 potje

Ingrediënten:

  • 5 Rode Chilipepers
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 Sjalot
  • 100 gram Lichtbruine Basterdsuiker
  • 50 milliliter Zonnebloemolie
  • 75 milliliter Azijn

Overige Benodigdheden:

  • Steelpan
  • Keukenmachine

Instructies

  • Zet de steelpan op laag vuur en doe er de zonnebloemolie in.
  • Maak ondertussen de tenen knoflook schoon en snijd ze in grove stukken. Snijd daarna de steeltjes van de pepers en snijd de pepers in een aantal stukken. Snipper tot slot ook de sjalot in grove stukken.
  • Doe de knoflook, pepers en sjalot in de keukenmachine en draai tot een fijne massa.
  • Voeg het mengsel van knoflook, pepers en sjalot toe aan de warme olie. Bak tot alles net begint te kleuren en voeg dan de azijn en basterdsuiker toe. Roer alles door elkaar en laar aan de kook komen.
  • Laat de chili jam 5 minuutjes pruttelen om verder in te dikken en haal de pan vervolgens van het vuur. Laat de jam even afkoelen en gebruik hem daarna als topping op een lekkere burger. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

2 reacties

  1. 5 sterren
    Er fan van dit recept.
    Echter heb ik een vraagje uit nieuwsgierigheid.
    Waarom wordt er gebruik gemaakt van lichte basterdsuiker ipv donkere?

    Alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.