Chicken Wing Rub

Kippenvleugels behoren toch wel tot de BBQ Classics. Hier gaan ze regelmatig op de BBQ en dus werd het ook wel tijd voor een mooie rub voor chicken wings van mijn kant. Ik maak tijdens het BBQ’en regelmatig gebruik van kant-en-klare kruidenmixen, deze Hotwing Mix bijvoorbeeld, maar vind het ook wel leuk om er zelf mee te experimenteren. Voor deze chicken wing rub ben ik al een tijdje aan het proberen. Steeds noteren wat er in de rub gaat en daarna verder finetunen. Met als resultaat nu dus een mooie rub die ik regelmatig gebruik op mijn kippenvleugels> Deze rub doet het uiteraard ook prima op een hele kip en kippendijen. Proberen dus!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 15 stuks

Ingrediënten:

Instructies

  • Neem een mengkom en meng daarin alle bovengenoemde ingrediënten tot een rub. Controleer de rub op klontjes en druk deze uit elkaar met een lepel, zodat de kruiden en specerijen nog beter met elkaar vermengen.
  • De ingrediënten zoals in dit recept genoemd zijn genoeg voor 12 tot 15 kippenvleugels, maar je kunt gemakkelijk een grotere hoeveelheid maken en bewaren in een goed afgesloten pot. Ik gebruik deze rub regelmatig voor chicken wings en kippendijen van de BBQ, dus ik heb een mooi potje staan als voorraad.

Notities

Let op: Maak je een grotere batch van deze rub, dan kan het zijn dat deze een beetje gaat klonteren in het potje. Dat ben je wellicht niet gewend van sommige kant-en-klare dry rubs, maar dat komt omdat daar vaak een anti-klonter middel in zit en in deze rub dus niet. Voor gebruik de pot gewoon even goed omschudden helpt vaak om de klontjes er weer uit te krijgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *