Broodje Pulled Chicken Uitgelicht

Broodje Pulled Chicken

Gisteren heb ik Beer Can Chicken gemaakt en ondanks dat de kip erg lekker was, had ik toch nog wat kip over. Het is natuurlijk doodzonde om die heerlijke kip weg te gooien en ik heb deze dan ook gebruikt voor de lunch van vandaag. Het leftover lunch resultaat? Een broodje pulled chicken om je vingers bij af te likken!

Een heerlijke leftover lunch: broodje pulled chicken!

Lunch

1 persoon

10 minuten

Ingrediënten

- 150 gram gegaarde kip
- 2 á 3 eetlepels BBQ saus
- 1 afbakbroodje
- 8 schijfjes komkommer
- 4 cherrytomaatjes in plakjes

Bereiding

Zoals gezegd heb ik voor dit recept gebruik gemaakt van het restje kip dat overbleef na het eten van de Beer Can Chicken. Heb je geen restje kip, maar wil je toch dit broodje maken? Gaar je kip dan niet te lang, want deze moet niet te droog worden! De kip pocheren is hiervoor een goede optie.

Trek met je vingers kleine stukjes kip van de gegaarde kip. Dit heet officieel het pluizen of plukken van de kip. Zorg er hierbij voor dat de stukjes kip redelijk klein zijn.

Bak ondertussen het afbakbroodje af.

Voeg eerst 2 eetlepels BBQ saus toe aan de geplukte kip en roer dit goed door elkaar. Nog niet genoeg saus? Voeg dan de derde eetlepel BBQ saus toe en roer het mengsel weer goed door. Let er op dat het mengsel niet te nat wordt. De kip moet de boventoon voeren in het mengsel.

Nu is het zaak om de kip op te warmen. 2 minuten in de magnetron op 600 Watt zou genoeg moeten zijn, maar je voelt snel genoeg of de kip warm genoeg is.

Snijd nu het afbakbroodje open en beleg dit eerst met de komkommer en tomaat, gevolgd door de opgewarmde pulled chicken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *