Bloemkool Steak met Chimichurri

Bij het woord steak denk je waarschijnlijk niet zo snel aan een vegetarisch BBQ gerecht en misschien vind je het woord steak ook wel ongepast voor dit gerecht. Maar wat je mening daar over ook mag zijn, deze bloemkool steaks met chimichurri moet je proberen! Het is een heerlijk gerecht voor de vegetarische BBQ’er, maar ook als bijgerecht naast een mooi stukje vlees is een bloemkoolsteak heerlijk. De bereiding is daarbij eenvoudig en duurt niet lang. Kortom, een BBQ gerecht dat de moeite waard is om eens te proberen!

Bloemkoolsteak met Chimichurri
Bloemkoolsteak met Chimichurri

Hoofdgerecht/Bijgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 1 Bloemkool
– 3 theelepels Gerookt Paprikapoeder
– 1 theelepel Chilipoeder
– 1 theelepel Knoflookpoeder
– 2 theelepels Versgemalen Zwarte Peper
– 2 theelepels Grof Zeezout
– 4 eetlepels Olijfolie
– 4 eetlepels Chimichurri

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Bij de bereiding van dit recept ga ik er van uit dat je de chimichurri al hebt voorbereid. Is dit niet het geval? Doe dit dan volgens dit chimichurri recept en zet deze vervolgens vast klaar.

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte. Ga voor een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Snijd ondertussen 2 steaks van ongeveer 2,5 cm dik uit het middelste deel van de bloemkool. De rest van de bloemkool heb je niet nodig.

Maak nu een mengsel van het paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, de peper en het zout. Bestrijk de bloemkool steaks aan beide kanten met de olijfolie en bestrooi ze vervolgens met het specerijen mengsel.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de bloemkool steaks dan eerst op het directe deel (boven de hete kolen) op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en gril de bloemkool steaks 2 minuten. Keer ze vervolgens om en gril ze nog eens 2 minuten.

Verplaats de bloemkool steaks vervolgens naar het indirecte deel van de BBQ en bestrijk beide kanten nog eens met olijfolie. Sluit de BBQ weer met de deksel en gaar de bloemkool steaks nu tot je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken. De bloemkool is dan gaar. Dit duurt 15 tot 20 minuten.

Haal de bloemkool steaks van de BBQ als ze gaar zijn en serveer ze met een paar lepels chimichurri. Eet smakelijk!

2 reacties

  1. Ik zie nog geen reacties bij dit recept maar het is heerlijk. Uiteindelijk hebben we niet alleen het middenstuk van de bloemkool gebruikt maar de gehele bloemkool. Perfecte balans tussen het pittige van de rub en het zuurtje/zoutje van de chimmichuri.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *