Biefstuk Bali

Biefstuk Bali

Dit recept ken je ongetwijfeld van Restaurant Loetje, dat bekend staat om de heerlijke biefstukken. Biefstuk Bali is mijn favoriet en die wilde ik dus thuis ook wel eens proberen! Er gaan diverse recepten over internet rond en ik heb er weer mijn eigen draai aan gegeven. In dit recept bereid je de biefstukken in een skillet op de BBQ. En ja, ik weet dat je het dan net zo goed op het fornuis kunt doen, maar ik houd nu eenmaal van BBQ’en en buiten koken. Ben je ook zo gek op biefstuk Bali? Dan kan ik je dit recept van harte aanbevelen!

Biefstuk Bali uit de skillet
Biefstuk Bali uit de skillet

Hoofdgerecht

2 personen

25 minuten

Ingrediënten

– 400 gram Chateaubriand
– 100 gram Roomboter
– 1,5 eetlepel Sambal Oelek
– 2 eetlepels Water
– Grof Zeezout
– Versgemalen Zwarte Peper
– 4 sneetjes Casinobrood

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Skillet (27 cm)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Haal ondertussen de chateaubriand uit de verpakking. Snijd het stuk in 2 gelijke delen en dep deze rondom droog met keukenpapier. Bestrooi ze vervolgens met grof zeezout en versgemalen zwarte peper.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Laat de pan een paar minuutjes opwarmen. Voeg vervolgens de roomboter toe en laat deze smelten in de skillet.

Begint de roomboter een beetje te bruisen? Leg dan de biefstukken in de skillet. Sluit de BBQ met de deksel en bak de biefstukken 2,5 minuut. Keer ze vervolgens om en bak ook de andere zijde 2,5 minuut met de deksel op de BBQ. Neem nu een BBQ tang en haal de biefstukken uit de pan. Leg ze op een schoon, en het liefst een beetje warm, bord.

Voeg nu eerst het water toe aan de skillet en gebruik een houten pollepel om de aanbaksels in de jus een beetje los te schrapen. Is de jus wat gaan borrelen? Dan is het tijd om de sambal door de jus te roeren.

Serveer de biefstukken nu in een diep bord, waarna je de bali jus overheen schept. Serveer de biefstukken bali met sneetjes casinobrood die je schuin hebt gehalveerd. Daarmee kun je lekker in de jus dopen. Eet smakelijk!

3 reacties

  1. Blijft een dingetje om de biefstukjes op een (dan nog warm) warm bord te leggen en de Bali saus te bereiden. Vind het wel lekker als de biefstuk dan nog op temperatuur is. Buiten wordt alles vrij snel koud. Tips hiervoor. Voorverwarmd bord helpt een minuutje. Aluminiumfolie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *