Heerlijk BBQ'en op z'n Spaans met dit Paella Recept!

BBQ op z’n Spaans: Paella

Spanje is één van mijn favoriete landen als het gaat om eten. We gaan er dan ook vrij regelmatig heen om te genieten van de tapas en natuurlijk de paella. Een aantal jaren terug hebben we in Valencia een paella pan gekocht om ook thuis dit heerlijk Spaanse rijstgerecht te kunnen bereiden en op de BBQ gaat dit meer dan prima!
BBQ op Spaanse wijze met dit lekkere Paella recept!

Hoofdgerecht

4 personen

1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

- 800 gram kippenpoten en kippenvleugels
- 4 eetlepels Kipkruiden
- 2 Uien (grof gesnipperd)
- 2 Rode Paprika's (in blokjes)
- 300 gram Snijbonen (in stukken)
- 500 gram Paella Rijst
- 3 teentjes Knoflook
- 2 blokjes voor Kippen Bouillon
- 3 eetlepels Olijfolie
- 2 zakjes Paella Kruiden

Overige benodigdheden

- Paella Pan
- Houten Pollepel

Bereiding

Het bereiden van paella heeft wel iets weg van het bereiden van risotto. Beetje bij beetje bouillon toevoegen, net zolang tot de rijst gaar is. Het verschil? Waar je bij risotto moet blijven roeren, is dat bij het maken van paella niet de bedoeling! Wanneer de rijst de pan in gaat, kan de pollepel aan de kant.

We beginnen met het aansteken van de BBQ. Doe dit gewoon met directe hitte, net als wanneer je wat hamburgers zou grillen. De pan gaat uiteindelijk op het rooster, dus direct warmte is prima.

Kook ondertussen een flinke pan water en los hier de bouillon blokjes in op.

Wanneer de BBQ warm is mag de paella pan op het rooster. Voeg direct de olijfolie toe en laat deze warm worden. Als de olijfolie heet is mogen de kippenpoten en vleugels in de pan. Bestrooi de kip vervolgens met de kipkruiden en zorg dat alle kanten van de kip voorzien zijn van kruiden. Bak de kip nu tot deze rondom een beetje goudbruin begint te worden.

Als de kip een mooi goudbruin kleurtje begint te krijgen mogen de ui, paprika en knoflook worden toegevoegd. Bak deze 3 minuutjes mee en voeg vervolgens de snijbonen en de rijst toe. Bak deze mee tot de rijst een glazig begint te worden. Voeg nu de 2 zakjes paella kruiden toe en roer het geheel nog één keer goed door, want vanaf nu is roeren verboden.

Nu is het tijd om wat bouillon toe te gaan voegen. Voeg bouillon toe aan de pan tot dat de rijst net onder staat en laat de rijst de bouillon opnemen. Steeds wanneer het vocht bijna is opgenomen door de rijst voeg je weer wat nieuwe bouillon toe aan de pan. Ga hiermee door totdat de rijst gaar is.

Wanneer de rijst gaar is mag de paella nog een aantal minuten droog koken. Hierna is het tijd om de pan van de BBQ te halen en op te scheppen. Het is bij paella normaal dat een klein laagje aangebrand is. Dit is ook niet te voorkomen, aangezien er niet geroerd mag worden bij de bereiding. Que aproveche!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *