Deze Italiaanse Hotdogs zijn een echte aanrader voor een heerlijke BBQ Lunch!

BBQ Lunch: Hotdogs

Een BBQ hoeft niet altijd gebruikt te worden voor het avondeten. Een lunch kan ook prima op de BBQ worden bereid. Enkele weken geleden maakte ik voor de lunch op zondag deze lekkere variatie op de klassieke hotdog. Een goed gevuld broodje met een lekkere topping! Gegarandeerd een succes!
Een BBQ Lunch? Deze Italiaanse Hotdogs zullen het goed doen!

Lunch

2 personen

20 minuten

Ingrediënten

- 2 Pistolets
- 2 Braadworsten
- 1 Gegrilde Rode Paprika uit Pot
- 1 ui
- 1 eetlepel Olijfolie
- Peper & Zout
- 2 eetlepels Ketchup

Overige benodigdheden

- BBQ bestendige pan

Bereiding

Steek de BBQ aan en zorg hierbij voor zowel een direct als een indirect deel.

Dep ondertussen de gegrilde paprika goed droog met keukenpapier en snijd deze in kleine stukjes. Snipper vervolgens de ui grof.

Heb je een pan die geschikt is om op de BBQ te gebruiken? Zet deze dan op de BBQ op het indirecte deel, dus niet direct boven de kolen. Voeg de eetlepel olijfolie toe en laat deze warm worden. Voeg vervolgens de uien toe en de stukjes gegrilde paprika. Breng op smaak met wat peper en zout en laat het rustig garen. Vergeet niet af en toe te roeren.

Leg nu de braadworsten op de BBQ direct boven de kolen en laat deze in ongeveer 10 minuutjes garen. Draai de braadworsten halverwege.

Snijd de pistolets aan de bovenkant open en leg de braadworst tussen het broodje. Smeer 1 eetlepel ketchup over iedere braadworst en lepel er vervolgens het mengsel van de gegrilde paprika en ui overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *