Ik steek regelmatig de BBQ aan en dan wil ik natuurlijk wel een complete maaltijd op tafel zetten. Daarom bereid ik ook regelmatig bijgerechten op de BBQ. Deze keer werden het heerlijk gekruide BBQ aardappel schijfjes. Een simpel recept, maar oh zo lekker bij een steak of ander lekker stuk vlees.

Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Porties: 4 personen
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 4 Grote Iets Kruimige Aardappelen
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1 eetlepel Grof Zeezout
- 1 eetlepel Zwarte Peper
- 2 eetlepels Paprikapoeder
- 1 eetlepel Knoflookpoeder
Instructies
-
Breng een pan met water aan de kook. Was de aardappelen en snijd ze vervolgens in schijven van ongeveer 1 cm dik.
-
Voeg wat zout toe aan het kokende water en kook de aardappel schijfjes vervolgens 5 minuten. Giet de aardappelen vervolgens af en spoel ze af onder de koude kraan. Leg alle schijfjes los van elkaar op keukenpapier en laat een minuut of 5 uitlekken en drogen.
-
Smeer de schijfjes vervolgens in met olijfolie en bestrooi met de helft van het zeezout, de zwarte peper, het paprikapoeder en het knoflookpoeder. Draai alle schijfjes nu om, smeer deze kant ook in met olijfolie en bestrooi de rest van de kruiden er over.
-
De aardappelschijfjes kun je direct boven de kolen grillen, maar let op dat je ze niet laat aanbranden. Draai de aardappel schijfjes regelmatig om en verplaats de schijfjes die al een mooie grilstreep hebben naar een minder heet deel op het rooster.
-
Serveer je aardappelschijfjes met je saus naar keuze bij een heerlijke steak en wat groenten van de BBQ en je maaltijd is compleet. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Heerlijke combi dit. Alleen smaken de aardappelen bij mij altijd wat droog als ik ze op de Q maak. Daar moet ik nog wat op vinden, maar dit recept hou ik er in!
Je zou kunnen proberen ze wat langer indirect te garen en ze daarbij te bestrijken met iets van een marinade. Dat zou moeten helpen! Succes!